25 June 2009

pelamin persandingan

Mood dan minat terhadap sesuatu yang bersangkut paut dengan perkahwinan adalah masih memuncak. Masih sangat teruja untuk melihat deco-deco hantaran terkini, masih juga rajin menerjah segala webpage wedding related. Dan sesunggunya, segala entry yang terhasil juga akan dipengaruhi oleh mood tersebut.

Oleh demikian, sila lah layankan apa yang bakal anda saksikan ini.

pelamin tempat dayu dan ekwan mengedik 31.5.09 hari tu

Bertemakan Biru muda dan Putih, itulah kombinasi warna pilihan pengantin. Dan hanya mengunapakai bunga plastik, tidak la mampu pengantin mahu berbunga segar bagai. Walau ikut rasa dan nafsu ni, mmg teringin gak nak berbunga segar.. tapi sedar ke diri, plastik pun plastik lah..
Tapi ramai gak yang kata 'dayu,lawa pelamin' Maka saya adalah = Suka.


Kisah disebalik tabir sang pelamin:
Dipasang seawal petang 30.5.09. Dan nasiblah pelamin aku ditayang awal-awal. Alah, pelamin je pun yang diexpose, bukan pengantin pun. Walau hakikatnya, pengantin tetap ke hulu-hilir buat mcm2 keje. Istilah pengantin tidak kena buat keje, adalah sgt tidak tepat dalam majlis walimah dayu.
Dan En Ekwan sudah rasa apa yang bini dia ni lalui dulu. Baru dia caya, penat tak penat uruskan kenduri kawin sendiri.

*semalam suami saya kata ada sorang client dia call wish selamat pengantin baru, dan bila ditanya 'mana tahu ni??' suami saya kata dia jawab 'blog ur wife kan glamer' Hahahaha, glamer dia kata... -rajin lak laki sorang ni nak baca blog aku yg sgt kuat merapu ni-

22 comments:

  1. mmg lawa!..so sweet pelamin lah dayu!

    ReplyDelete
  2. cantek lah pelamin dayu!simple jer.tp cun

    ReplyDelete
  3. lantak p ape org nk ckp...ade Dayu kesah ke???cak cak cak cak...

    ReplyDelete
  4. sweet warna pelamin dia...
    simple n nice...

    ReplyDelete
  5. pn dayu sbb cantik tu yang orang puji.. ni ieja lak puji.. mmg sweet sgt pelaminnye..hehe :)

    ReplyDelete
  6. jarang eh dpt tgk pelamin color baby blue gini. slalunye bright² ala striking florescent. or else, turqoise.

    pandai dayu pilih warna.

    ReplyDelete
  7. kan dayu mengamalkan konsep 'less is more' maka pelamin dia pun simple je lah..*sedangkan budget, dah tu je yg ditawarkan..on kan mode PASRAH*

    mmg suka baby blue ni
    tu yg mintak bridal tu buatkan
    dia layankan je lah
    ikut kemahuan pengantin kan

    ReplyDelete
  8. cantik..gabungan kaler yg so sweet..

    ReplyDelete
  9. Dayu, mmg cantiks sgt! pengantin, pelamin, baju pengantin.hehe. Selamat pengantin baru!

    ReplyDelete
  10. lawa laa kaler biruu..aritu masa pilih pakej kat butik ade tergoda dgn satu pakej biru lembut camne...kalo kite amek abes sume sama..haha =D

    erm tp pengantin bulan Mei ni ramai giler tema PINK! huhu ~~

    ReplyDelete
  11. akak.sangat jujur.sumpah lawa. suka yang atas tu. sangatttttt cantik. simple but eksklusif!

    ReplyDelete
  12. lawa la dayu,
    soft je baby blue kan??
    pelamin simple tp lawaaaaa..
    kene plak ngn pengntin sama cantek,
    bertuah bdn,
    hihi

    ReplyDelete
  13. blue mmg favorite dr dulu2 lagi
    masa tunang dulu tak nak buat biru walau hati dah teringin sgt2 semata2 nak simpan untuk tema kawin
    dan sungguh2 merealisasikan keinginan
    dan semestinya..biru yg lembut begini jadik pilihan..

    sweet kan... tak berani la nak guna kaler yg strike2 sgt

    ReplyDelete
  14. cantiknyer pelamin dayu..:):) sweetttt jer..:):) *ohhh cmnerla pelamin cikin nnti.. huhu*

    ReplyDelete
  15. hehehe.. dayu blog awak mmg famous amos pun.. kkkekkekekke

    ReplyDelete
  16. sweet jer plamin you dayu.. :D

    ReplyDelete
  17. nice....biru sgt kena dgn dayu

    --anil

    ReplyDelete
  18. hi dayu...komen pertama selepas beberapa bulan menjadi silent reader..hehehe..tu pn selepas terbace last para of your post..

    alkisah, client en ikhwan kenal pn melalui tunang nya ini ;) nk melihat baju persandingan u all berdua..suka...lawa....

    ReplyDelete