11 June 2009

org memberi kita hargai

Sampai je rumah petang semalam, kuar je kete terus cakap kat en suami 'ayang rasa masuk je rumah org nak buat pe??' Suami saya dengan yakin sambil angkut beg laptop dia kata 'awak nak main vacuum baru' Oohhh, silap sangkaan kamu wahai suami kesayangan sampai mati. Saya lebih excited mahu check tv, dah ada sambungan astro atau belum.

Dan tahniah, sebab berjaya tidak membuat dayu mengamuk di petang hari. Dah la sebelum tu, aku call tak habis bebel lagi ko dah letak tepon.
Dan akibatnya, menjawab lah kami suami isteri tido kul 12 semalam. Nak bangun pagi punyalah liat. Arini kul 7 baru kuar umah. Tapi ajaibnya, masih mampu punch card tepat jam 7.30am. Maka, lihatlah.. mana ada jauh sgt Taman Puncak Jalil ngan KL...

ohhh, suami saya yang excited rupanya..

dan malam td, semasa suami sedang syiok layan CSI, dayu dgn gigih men'vacuum rumah. abis segala rambut yang terselit di celah karpet telah disedut.
*mahu tips jgn kasik gambur gugur secara ganas boleh??*

Tidak dapat men'capture segala pemberian secara terperinci. Hanya dapat amik gambar luaran je. Tetapi jutaan terima kasih diucapkan. Semua pinggan mangkuk yang digunapakai di rumah kami kini adalah hasil pemberian kepada pengantin ni.

masih byk yg di dalam kotak. pinggan + cawan je yg baru kuar. iron juga. ohh, periuk pun dah guna. Toaster pun guna dah la dayu..

15 comments:

  1. heh barang2 hadiah evyn smua dlm blik kecik..huh x buka2 lagi :P kalau buka pun just tuk 3 biji je..:))macam periuk nasi wajib bka awal2...toaster pun dah guna pun..hehehe..blender pun sama..huhu...haih..vacum best nye...

    ReplyDelete
  2. sampai gugur rambut tu...

    slow down....sketttt

    hahahahah

    ReplyDelete
  3. wah bayakkk....bleh donate ni..heheh...xpe kak, len kali ada umur kte jumpe lagi...kite snap pic byk2

    ReplyDelete
  4. wah..manyaknye hadiah!!! hehehe..best tu..hiks..amy nye masih simpan dlm kotak..hanya dh guna lampu tdo n kipas aje..sebab dok umah mertua lagi kn..saba..x lm lagi akan guna juge!

    ReplyDelete
  5. bestnye bila dpt banyak hadiah kan
    tambah2 yg betul2 kita nak
    tp..pening pala bila usung bawak balik umah
    tatau nak simpan mana
    huhuu...
    serabut2 :(

    ReplyDelete
  6. dayuuuu manyak nya hadiaahhhhhhh!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. byknye adiah..hehehhe..

    vacuum kite sama laa..aku nye wrna ijau..hehhehe

    ReplyDelete
  8. hadiah tiada lah banyak mana pun
    sikit je
    tapi tetap berterima kasih
    ikut hati nak tinggal je kat kg
    tp en ekwan sgt semangat mau angkut ke KL..
    maka penuh la bilik belakang tu ngan hadiah kawin kami..

    ReplyDelete
  9. dayu..hadiah kawen dila pon bnyk lum gune lg. hny simpan di studio mr.kacang. hny dh gune rice cooker je..bestnye dpt vakuum...

    ReplyDelete
  10. hak....nak satu adiah tu bleh dayu...x pong saya curikkk ..larikkk***

    ReplyDelete
  11. rezeki pengantin baru kannn...

    ReplyDelete
  12. kakak!! byknye barang akak dpt! ngee save budget kan kak :p hahha
    mesti bestkan dpt share everything ngan uncet akak :p dah halal kan hee

    ReplyDelete
  13. dayu..lumru rambut dan kulit kepala dgn minyak kelapa. tye mak dayu, blh x dia buat minyak kelapa tu. cz lin pun ada mslh yg sama. nyai kt kg yg buat utk lin. siap lumur kan lagi kt kepala :P

    ReplyDelete
  14. memang dekat la sebab ikut jalan belakang tu je kan?tambah sekarang ni diorang dah siap buat tempat untuk U-turn tu.lagi la senang.hehe

    ReplyDelete