01 June 2009

Kami di satukan *alhamdullilah*

Hari ni, sah sudah menjadi milik En Ekwan B Wook. Status dah berubah... kini bukan lagi bergelar 'cik', puan sudah ye.. Alhamdullilah. Berkat doa dan restu semua. Moga majlis ini berjalan dengan lancar.

Tanggungjawab dah bertambah. Kini akan mula hidup berdua. 24 jam sehari akan bersama dia. Menghadap dia dari pagi hingga ke pagi esoknya semula. Nanti takde lagi bangun cukup2 masa je nak gi keje. Dah lah duduk Bukit Jalil tu, 6.30 dah kena keluar rumah.. Nak kena sediakan sarapan. Awal-awal lagi En Ekwan dah kata 'nanti ayg kena buat breakfast, nak tapau gi keje' Maka, lepas subuh tak payah tido semula...merasa lah aku nanti tiap ari tak cukup tido.

Tak boleh lagi, balik keje, campak beg, golek2 depan TV. Harus kena ke dapur dgn segera. Gosok baju pun bukan untuk sendiri je.. kena gosok baju untuk suami juga...

Kena merancang perbelanjaan dengan berhemah. Tak boleh shopping ikut hawa nafsu yang membuas. Dulu bayar sewa rumah RM 160 je sebulan, skrg dah share pun, 250 tau..tapi takpe, kata ada suami. Perbelanjaan lain dia taja lah kan. Dan, nak pasang niat dari awal. Tak nak kerap makan luar. Selagi boleh, nak masak sendiri. Nak bagi suami makan, masakan dari tangan sendiri.Orang kata, nak suami sayang kita..kena jaga perut dia elok2 kan... *jgn buncit perut laki aku sudah*

Lagipun dia awal2 dah bagi hint 'nanti awak kena blaja resipi baru tau yang' Yang ni no hal, en google sedia menghulur bantuan tidak kira masa. Asalkan ada sambungan ke alam maya. Ohhh, lepas ni tidak akan berbroadband, En Suami *hehehehe, dgn bangga tukar nama ganti diri lelaki pujaan hati sampai hujung nyawa kepada En Suami* kata masuk streamyx je, murah skit katanya. Maka... ye, saya patuh.

Selasa pulang la kami ke Kuala Lumpur. Mengurus kediaman di sana. Dan Khamis kami masuk keje semula. Siap sedialah aku kena bahan ngan pakcik2 ni kang.

*waktu entry ni ditaip. ada lagi 2 minggu++ je nak kawin. layankan je lah perasaan excited nak kawin ni

29 comments:

  1. tahniah yer dayu dah bergelar isteri org ah.. walo pun nampak xcited giler n x saba2 tuh hahaaa.. welcome 2 the club hahahaa..

    ReplyDelete
  2. taniah Dayu & Ekhwan !!!!cepat la upload gambar kawin....tak sabar nk tgk!!

    ReplyDelete
  3. selamat pengantin baru dayu..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah dayu.. akhirnya kamu dah bergelar isteri org..welcome to the club

    ReplyDelete
  5. dayu.... congrates!!!
    sori tak dpt datang sbb my fren pun ada yg kawin time tu kat kg.
    apapun, semoga berbahagia selalu ye di samping suami tersayang.
    *wink wink*

    ReplyDelete
  6. kagum betul dgn dayu ni.. :D
    3 entry publish sdiri smpat dia layan sblm jadi isteri tercinta..

    ReplyDelete
  7. congratz dayu!
    selamat memelihara perut suami :p

    p/s : sori tak dpt dtg. sy jauh nun di ganu.

    ReplyDelete
  8. jauh nyee bukit jalil....keras la dlm jem nanti ..eh congrat!!!! samat mjadi isteri solehah

    ReplyDelete
  9. dayu...
    tahniah!!
    selamat pengantin baru!!
    syukur...alhamdulillah,
    akhirnya semua nya selamat...

    ReplyDelete
  10. buat entry awal ye...
    ngelat....

    apapun tahniah..

    semailah rumah tangga dengan kasih sayang dan penuh cinta...

    ReplyDelete
  11. congrats dayu !!!

    sekarang ni dah bergelar isteri
    semoga perkahwinan ni berkekalan hingga ke akhir hayat

    InsyaAllah
    :)

    ReplyDelete
  12. tahniah dik.. semuga ape yg diazamkan itu menjadik la ye..
    jng lupa taat pada periantah ensuami ye :)

    ReplyDelete
  13. segan lah kak...hari 2 akak mcm bz je tgkap pic sume...segan pulak sy..heheh...anyway nice wedding+nice bju kawen....;..post la pic kt blog...btw aka ade facebook x?add la sy...cr aemi syazwani

    ReplyDelete
  14. congrats dayu... auto publish entry ye.. bijak2.. hehe

    ReplyDelete
  15. dayu...harap tidak terlambat mengucapkan selamata pengantin baru...

    semoga happy dan berbahagia selalu dgn suami tersayang ...

    ReplyDelete
  16. tahniah tahniah tahniah :)

    sume berjalan dngn lancar....

    nk nengok pict kawen..xsabar ni...hehhehehe

    ReplyDelete
  17. tahniah kak dayu yer :)
    cepat2 la upload gmbr sesudah bz nti :d

    ReplyDelete
  18. tahniah dayu..xpela sume tu leh blaja slow2..maklumlah perubahan besar dlm idup kn..

    ReplyDelete
  19. tahniah Puan Dayu..
    kini Dayu tidak lagi keseorangan..
    kini Dayu sudah berdua..
    baik buruk keputusan utk kedua2 sekali..

    semoga berbahagia..

    ReplyDelete
  20. tahniah dayu..:) cecepatla ul gamba kawin.. hehe xsaba nak tengok..:D

    ReplyDelete
  21. cOngrats MR & MRS. Ekwan !!!!

    :)

    ReplyDelete
  22. congrates dear! craving for picssss!

    ReplyDelete
  23. bile mau letak pic kawen dayu..

    ReplyDelete