21 January 2011

Cerita Bergambar: Fahrin & Eisya

Korang..korang, kalau aku buat entry pasal kat Megakidz lagi korang hangin tak? Tapi baik korang layankan je, sebab aku macam lagi hangin sebab kena tipu ngan budak kat kaunter tu. Selamba kodok je rembat duit aku. Tanpa rasa bersalah je mintak RM28 kat aku, stokin lak caj RM6 satu. Nasib baik aku lama kat dalam tu. Tengok wayang smua kan. Kira berbaloi gak la *ayat penyejuk hati*

Dan silalah lihat aktiviti kami setelah ditinggalkan ber-6. Setelah yang lain semua membawa diri pulang. Bermesra lah kami anak beranak.

Cha: wwwarrrgghhh!!!
Fahrin: ala Cha, jangan la nangis.. yelah..yelah kita share

fahrin: ni pegang ni, pegang kuat-kuat nanti jatuh
Cha: *teresak-esak, mata berair*

Fahrin: ala nangis lagi Cha ni. kememeh la awek ni

budak berdua ni memang tak bleh share mainan. ada je yang teriak.

Dan bila tengok takde pun tulis kat mainan budak besar tu 'No Adult Allowed' Apa lagi, terus aku ngan Reen buang tebiat. Memanjat sama. Ngan bawak Cha ngan Payin, tercungap-cungap jadiknya. Tapi takut gak, yelah. Aku kan gemuk, kang kalau overload. Tak pasal-pasal je.

-tak tau Farid amik gambar ni-
ikut hati nak je aku masuk dalam terowong tu, nak gi kat gelongsor. tapi bila fikir-fikir tak jadik. takut roboh terowong tu :)

dua sahabat dalam sangkar.
jakun anak aku tengok jaring. asyik la nak merasa

abah, tolong Cha abah. Cha kena kurung dalam ni.

Gara-gara tak nak rugi punya pasal. Aku ngan Reen je mak yang buang tebiat masuk dalam benda alah ni. Orang lain rileks je pantau anak dari bawah.

Terima kasih Farid sebab sudi amik gambar kami anak-beranak. Kami takde kamera hebat gini. Ada handphone cikai je. Maka, tebalkan je muka tumpang bergambar. TQ ye. Lain kali tumpang lagi. Kepada Reen, terima kasih banyak-banyak juga sebab bersusah payah pos kan CD. Seharian aku tunggu, sampai gak akhirnya.

TQ Reen. Teman datang lambat dan juga pulang paling last.
Weh, jangan lambat lagi lain kali :)

*gambar smua adalah ihsan dari Puan Reen dan En Farid

7 comments:

  1. Wahh datang lambat pun best jugak. Dapat naik benda tu!

    Lain kali datang nak gamble naik gelongsor lah! Kalau takut, ajak Mett naik sama boleh pegang tangan. Hahaha.

    ReplyDelete
  2. takpelah..tak rugi bayar mahal dari kitorang kan.hihiii...
    alalaa..asal cha nangis tu?payin buli eyh??? ;)

    ReplyDelete
  3. akhirnye..
    cha tertido ke tuhh??
    heheh

    ReplyDelete
  4. chacha cekci lorhh nampak pusat

    ReplyDelete
  5. nanti buatlah lagi gath kat sini..
    tapi masa tu sure baby tu semua dah pandai berjalan..
    nanti takde can lah mak-mak nak bersembang... :P

    ReplyDelete
  6. Dayu muka Eisya nangis macam sedih sesangat kan..Mesti kalau dia nangis dayu tak biar dia lama2..

    ReplyDelete