03 January 2011

permulaan yang baik, harap terus baik

Wow!!

1st day bekerja di tahun 2011. Aku macam nak tanam azam lah, tak mahu meluangkan terlalu banyak masa untuk blog di waktu keje. Nak tumpukan sepenuh perhatian kat kerja hakiki. Balik rumah, lepas Eisya tido baru ngadap laptop, update blog. Mampu kah?? Untuk hari ni, time rehat ni baru ngadap ni. Tadi jenguk-jenguk je.

Insya Allah, termakbul la impian ni.

Nak tingkatkan prestasi keje hajatnya.

Entry pertama bertarikhkan 2011. Permulaan yang baik. Hari pertama Eisya di sekolah baru. Tadi officemates tolong gi tinjau keadaan memuaskan. Anak aku memanjakan diri. Memanjat-manjat badan teacher sampai tertido dalam pangkuan. Dapat khabar dia tak menangis dah cukup bagi aku. Alhamdullilah pagi tadi bila bertukat tangan dia tak merengek.

2011 bermula dengan baik juga. Penuh dengan aktiviti. Paling seronok 2011 dimulakan bersama keluarga. Seronok dan gembira saya.

tapi anak dara i menyombong, tak mahu duduk dekat ngan atok-atok dan nenek sedara dia. makcik-makcik ngan pakcik-pakcik pun dia tak mahu. org dtg dekat dia mengesot larikan diri. tak senonoh dia ni


mahu berkepit ngan ibu je. org lain pegi jauh-jauh. cukup risau dia kalau ada org dtg dekat nak amik dia. dari jauh dok lah senyum-senyum, sengih-sengih, org dtg hulur tgn, terus paling muka panjat badan ibu.. Cha..Cha

dan hanya abah dibenarkan memegang saya. orang lain tak boleh
*dah macam jantan anak aku, nasib baik ada bunga kat kasut

Dan paling seronok dapat kumpul ramai-ramai gini. Bukan senang nak dapat peluang gini. Sayang Cha dah tido time ni. Kalau tak bleh jumpa sepupu, sedara -mara semua. Tak sabar pulak for next gathering. Jom, tempah baju. Tak pasal-pasal..

ni tak smua ada, pun masing-masing halus je dah. kalau smua ada, lagi cenonet la jawabnya


10 comments:

  1. lama dayu menyepi.tertunggu tunggu gak bila nak apdet blog.hepi new year dayu!!

    ReplyDelete
  2. azam yg bagus.mudah2an semua pekerja gomen ada azam camtu.dan prestasi kerja pun meningkat.takdelah org dok kondem2 pekerja gomen kan? ;P

    hepi new year dayu!

    ReplyDelete
  3. hmm... azam sy pn cmtu gak... kurangkan masa layan fb... dh start seminggu yg lepas dh... good luck ye dayu!

    ReplyDelete
  4. Hapy new year ..
    akak pun nak mendisplin kan diri, nak wat blogwalking during runch time ajo. tapi tercapaikah hasrat ku itu heheheh ;p

    ReplyDelete
  5. HARAP2 AZAM MENJADI KENYATAAN
    *jgn time busy ye insaf
    pastu kembali ke tabiat lama

    ReplyDelete
  6. azam thn br sy= nk lebihkan lg byk mengulor berbanding keje.buleh? hahaha mati la kalo bos baca ni

    ReplyDelete
  7. selamat thn baru & azam baru :)

    ReplyDelete
  8. sape2 yg taun lepas bekerja gigih
    taun ni boleh lah pasang azam nak ngelat2
    tp sape yg byk goyang kaki
    taun ni harus lah nak gigih kan diri kan

    ReplyDelete
  9. makin comel anak dara sorang tuh...geram jer tengok...happy new year dayu..!!!

    ReplyDelete