19 January 2011

Meriahnya!!!

Kehangatan meriuhkan Megakidz masih belum reda, lagi-lagi aku yang dah kena tipu ngan budak kat kaunter tu. Tak bermanfaat, kebas duit aku. Orang lain bayar RM14, apasal kau mintak RM28 kat aku ngan Reen?? Tak baik tau menipu, aniaya tu namanya. Nasib baik hati aku kegembiraan, tak lah asyik teringat je dah kena tipu.. Tapi tetap tak puas hati.. tak nak halalkan *jahat kan..

Baru minggu lepas berjimba bersama rakan-rakan maya yang selama ni bertegur sapa secara offline semata, bila dapat bertemu, bertentang 4 bijik mata.. mmg seronok tak terkata. Biar dalam hati ada rasa segan, ada rasa malu. Tapi bila dah berlaga pipi, lupa pulak ni pertama kali bertemu. Magik sungguh kan.. Siapa sangka, total stranger boleh bergelak ketawa sampai lupa anak kat mana... Hahahahaha..

Dan bila mengingatkan Aishah yang kedengaran sungguh kecewa kat Johor tu, aku pun meluahkan cadangan 'jom, kita kumpul kat JB lak, kasik orang KL pulak jeles' Kebetulan aku merancang nak cuti panjang skit minggu tu. Apa lagi, jom la berjimba lagi. Nak jumpa blogger-blogger di kampung halaman pula. Dan bila macam dapat sambutan, aku akan berusaha untuk datang on time kali ni. Tak mahu lambat lagi. Cuba habis baik!!

Eh geng, 30hb Januari 2011 di Danga Bay kan?? Nanti sila confirmkan ye. Tapi by 29.1.2011 saya dah berada di JB. Siap sedia je nak laga pipi ngan orang Johor lak.

Dan bila semak status-status kat FB, nampak gaya semua region nak buat blogger gathering. Suka aku. Meriah dunia blogging skrg.

Dengan pertemuan kali kedua yang dijangka berlangsung pada minggu kedua 13 Februari 2011, buat aku makin teruja kau. Kalender dah marked siap-siap. Handphone pun dah marked. Perrgghh!! Tak sabar. Pastu muncul pulak macam-macam idea. Nak buat t-shirt for babies nak pakai masa Blogger Family Day. Mak bapak tak payah. Mak bapak pakai ikut color theme sudah. Hah, nak buat Family Day okay. Dengan harapan, lebih ramai bleh turut serta. Yang kat zone tengah, selatan, timur, utara smua boleh turut serta. Tak mahu ada yang ketinggalan.

Meriahnya dunia blogging kini!!!

*ramai yang sependapat, kawan ONLINE ni lagi mesra kan, lagi memahami. tak boleh nak sangkal. kalau kawan sekolah, kawan kat universiti nak terasa hati, biarlah. kalau dah memang kawan alam maya lebih banyak amik tahu pasal kita. nak buat camne..
** aku sendiri kurang pasti perkembangan kawan2 offline..tak bleh la nak marah kalau derang pun tak amik pusing pasal aku

25 comments:

  1. hihih excited kan... mesti meriah gile kalau wat family day tu..dengan masing2 dokong baby.. wahhhh... nak join nak join..


    p/s : kadang2 rasa kawan alam maya dah lebih menjadi seperti adik beradik.. kan

    ReplyDelete
  2. best nyer.. siap nak wat t-shirt for baby.. rase sgt tak sabar utk join.. yeah!yeah!..

    ReplyDelete
  3. wahh lg byk xtvt seterusnye,
    lg meriah oowhh..
    *cube kawal prasaan sebak*
    hahaha..
    na kalau hero tu insaf & behave,
    mmg na berani turun ber2 jek..
    hehe tpt gk la cmne nanti :)

    ReplyDelete
  4. 13hb ehh? stakat nie free lg date tu. hrp mmg free smpi hari kejadian.

    xnk miss lg kali nie. tensen je tgk seme org upload gambo lawo2. nyampah!

    ReplyDelete
  5. hahahahahahaha!! aku x puas hati kene cas rm28!! shit! ahahahahah tapi takpe.. take it easy:P

    wehhh x sabar tau! guwe da siap2 nak diet sket.. kasik badan mengecik sket.. boleh? hahaha

    mak bapak ikut theme jek.. sebab mak nak melawa jugak.. anak jek kite kasik se'geng.. ahahaha

    ohh cannot wait!!!!


    #yeahhh, kawan blogger adalah teman baik saya kini.. peace!

    ReplyDelete
  6. sape2 yang dah terlepas seblum ni, jangan sampai ter'miss lai
    *ayat sentap
    yg dtg lmbat pun jangan lambat lagi. kang kena luku..

    tapi siyes beb
    tak sabar
    teruja lebih

    ReplyDelete
  7. yeah insyaallah kami akan datang...meriah2..leh jumpa Dayu sekali lagi..:) jumpa dayu pun sekali je tu pun time bagi kad kahwin..hehehhe...

    ReplyDelete
  8. semuga kita semua keep in touch smpi bile2. :)

    ReplyDelete
  9. wah!!!jeles sih!pantai timur tak nak buat ker dayu?

    ReplyDelete
  10. lewat lah lagi.kan dah kena tipu.hahaaa...

    alaa..cam takleh join ar 13hb tu
    sbb week sblm tu dah ada kat s.alam.botak laki aku tiap2 minggu turun sana.huhuu..

    ReplyDelete
  11. nak jugak..nak jugak...nak jugak berlagi pipi dan montot dgn korang sume...

    best2 dayu...memang best!

    ReplyDelete
  12. eh, tshirt tu kena tempah sendiri la eh? ke kalau tempah secara bundle boleh dapat lagi murah?

    ReplyDelete
  13. mehh..meh
    kali ni kasik lagi meriah
    kasik lagi kecoh
    baru lagi best
    lagi ramai kan lagi seronok

    makin tak sabar aku nak 13.2

    ReplyDelete
  14. 13 feb ek? ok ok noted. eiiii tak saba rnak jumpa dayu & cha. :)

    ReplyDelete
  15. DAYU!
    bestnya..kamu sungguh bersemangat maka saya jadik semangat juga!!!!!!
    wah wah wah!
    mmg syiokkkk!!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. Haaaaa. 13/2 ni dapat join ke tak ehhh?

    ReplyDelete
  17. bila nk turun kuantan plk ni dayu?tp kuantan ade spaer jer..hahahah

    ReplyDelete
  18. pasti akan join 2nc gatheringni...oh sgt brilliant idea family day itu...shirt 4 baby pon sgt bes...dayu...tak sabar mau jumpa dayu...siyes asik bace je cite dayu nak gak bersue muke...sgt tidak sabar menanti hari tu..pastinya bes...
    dayyu...once dah kompom inform mar yerk...takmo ketinggalan kali ini...

    ReplyDelete
  19. wah happening nye, tapi afni blogger jalanan..segan ui!

    ReplyDelete
  20. excited ni...mtk2 la second gath n Blogger Family Day nanti dpt join.... tp kan tp kan... ramai jugak yg tak kenal...selamba aje lah eh heheh

    ReplyDelete
  21. selamba ya-ya
    pedulikan je rasa malu. ni pun tujuan nya kita buat gathering kan
    nak bersua muka
    kenal-kenal bukan time nak cover line
    kalau rasa teragak-agak
    trus kenalkan diri

    ReplyDelete
  22. salam kenal...

    wahhh... seronok btol bunyinyer... :))

    ReplyDelete
  23. nak kena gak jumpa kengkawan maya ni. slagi tk ice breaking slagi tu laa mama nia ni mali tk bertempat wei... adehhhh

    ReplyDelete