18 October 2011

Lelong..Lelong: Mesin Jahit Brother NV50

Ini adalah request dari kawan saya. Dia mintak untuk dibuat hebahan umum mengenai perkara ini. Dia ada benda nak kasik jual, dia nak jual sebab dia nak beli something new. Yang lebih berkuasa tinggi. Maka, yang sedia ada ni dia nak jual. Kang simpan je, buat kumpul habuk je. Baik kasik let go. Kalau berminat meh la tengok apa dia nak jual..barang baik ni..

Dia nak jual MESIN JAHIT BROTHER NV50

Barang baik Punya!!!
Dia dah guna mesin ni selama setahun, dan mesin ni masih ada warranty setahun. Dengan mesin jahit ni lah dia belajar menjahit, kiranya sangat sesuai lah untuk beginner. Untuk yang baru nak belajar menjahit. Ini antara review dari kawan saya itu:


- mesin ni sesuai untuk yang baru belajar menjahit, time amik mesin ni dulu pun saya baru belajar, sungguh mudah, sekang dah terer dah, tu yang nak tukar mesin
- mesin sangat mudah digunakan, automatik pun boleh, ade kelajuan 1 hingga 3, manual pun boleh juga, hanya tekan motor je,
- pasang koci dan jarum pun mudah sebab kat mesin tu ade tulis step by step, orang rabun pun tak payah nak nak raba-raba masukkan benang
- beza antara NV 30 ngan NV 50 sebab NV ada huruf, so if nak jahit nama ke batch ke, mmg boleh, set je kat mesin tu,
- mesin ni banyak corak yang kite boleh pilih, nak combine pun boleh, boleh combine sehingga 40++ corak
- saya juga gunakan mesin ni untuk jahit tepi sebab kekadang saya malas nak gi kedai jahit tepi, hehe
- sesiapa yang suke singgah kat kinokuniya, buku-buku jahitan dari jepun (tak faham pun bahasa diorang, tengok gambar je cara-cara dan apply kat mesin ni) kat situ kebanyakkan menggunakan mesin brother


Untuk review teknikal mengenai NV50 ni, nak baca bawah ni: (achik copy paste je)

Innov-IS 50 atau lebih dikenali sebagai NV50 menawarkan corak dan penyelesaian jahitan sempurna. Ia dilengkapi dengan pelbagai ciri-ciri yang menarik seperti 135 jenis jahitan termasuk 10 jenis lubang butang dengan hanya menekan nombor di touchpad yang disediakan. Selain itu, mesin ini boleh menjahit tulisan ABC dan segala jenis jahitan yang anda edit boleh disimpan di dalam memori sehingga 35 corak jahitan yang berlainan. Ianya sesuai untuk membuat label atau monogrammes.



Specification

Model Number
Brother NV50
Type of Machine
Computerised
Built in Stitches
135
Sound Level
Super Silent
Buttonhole System
1-step Auto
Buttonhole Styles
10
Automatic Needle Threading
Fully-Auto Lever
Quick Set Bobbin
Yes
Accessory Compartment
Yes
Light System
LED Light
Presser Foot Levelling Button
Yes
Feed Dog
7 points
Needle Stop Position
Yes
Automatic Reinforcement/ Backstitch
Yes
LCD Display Screen
Yes
Error Message
Yes
Stitch Pattern Selection
Key Pad
Handy Central Controls
Yes
Case/ Cover Type
Hard Case
Footers Included
7
Slide Speed Control
Yes
Stitch Reference Panel
Yes
Twin Needle Mode Selection Key
Yes
Initial Needle Position Function
Yes
Lettering
Yes
Combining patterns
Yes
Stitch Width Control by Speed Lever
Yes
Mirror Imaging
Yes
Repeated Single Sewing
Yes
Vertical Pattern Adjustment
Yes

Andai kata, ada yang berminat.. boleh lah hubungi kawan saya tu, nama dia AWIN. Boleh call dia di talian 012-6324343. Harga boleh runding.. no hal punya. Tapi harga dia bukak RM1300 ye. Pandai-pandailah korang bodek dia minta kurang harga.

*aku pun macam nak beli mesin jahit, tp rasa macam nak beli oven 40liter dulu la (:. kata sekarang dok asyik sangat membakar kan

12 comments:

  1. Bukak entry ni laju2 nak tgk harga..bile tgk harga terus sedih..sbb overbajet :(( huhuhu

    ReplyDelete
  2. over budget jugak...teringin nak ade mesin jahit yang canggih..... tapi nak ade oven jugak...semua nak..

    ReplyDelete
  3. haah overbajet...guna je dulu yg RM400 ni...masa nk bli RM400 ni pun da 1-2bln mkn ikat perut apatah lg yg RM1k++ wuwuuwuw...ngidam mesin jahit canggei~

    ReplyDelete
  4. Salam,sy nk let go machine brother nv50, jhit lrus,sulam n siap ade font,hrga dulu bli rm1499,beli thun 2010,xsmp lg setahun,skang tpaksa melepaskan mesin ksygn sy ni krn sgt jrg mgunakannye sbb tiada ms yg byk n nk pindah ke luar ngra ikut hubby,gune msin ni pun tuk jahit sluar yg koyak je,hrga sy offer rm1099,siap dlm original packing same mcm beli dulu,blh dtg tgk dulu sblym bli.blh call sy 019-3569525- siti

    ReplyDelete
  5. Salam, saya ler azuin vulp tu, ade kawan saya nak let go mesin, harga boleh rendah lagi ke rm1100 shj tahun 12/2010, boleh call saya 012-6324343 Awin. Cepat2, dengar cerita bulan April ni harga mesin jahit naik mendadak :D

    ReplyDelete
  6. Seriusly, mesin NV 50 sgt laris di pasaran sekarang. Tq kepada pembeli. :D

    Yang masih mengidam NV 50, tgu offer menarik minggu ni!

    http://sewingstudioazuin.wordpress.com/

    ReplyDelete
  7. Ada lagi ke mesin nak letgo ni? Harap2 ada :(

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete