20 October 2010

khidmat sosial diperlukan

Eisya dah 6 bulan, tapi dia masih belum disunatkan..

Arrgghh!! Dari sehari ke sehari asyik mencari klinik yang boleh menyunatkan dia. Tapi asal tanya 'kami tak buat' Uihhh, tertangguh lah lagi proses Eisya nak menjadi 'the real anak dara' Heheheh..

Maka, bagi ibu-ibu yang sama-sama punya anak perempuan yang telah melaksanakan kewajiban tersebut, sudilah kiranya bagitau di manakan anda mengkhatankan anak perempuan anda? Kami pun tak nak tunggu lama lagi ni. Sekarang pun kaki dah kuat menendang. Kang lagi lama, buat naya je dia terajang doktor pulak. Di sekitar Kuala Lumpur/Selangor lah ye.

Kalau ada nama klinik dengan contact number sekali, memang terbaik.

TQ. Jasamu pasti dikenang

20 comments:

  1. imaan sebulan lebih dh sunat. rasenye lps pantang kot. aku pi klinik annisa seberang pasar borong selangor/giant tu je. murah je pun. 40 inggit kot. pelik jugak byk klinik xbuat erk.

    ReplyDelete
  2. naurah baru buat sabtu lepas 16.10.10 kat an nur paediatric clinic, bangi. mahal sket ahh..hihi. tp yg penting servis tip top =p rm120 klu x silap huhuh

    ReplyDelete
  3. Klinik tak de.. tapi klu nak cari bidan ade la

    ReplyDelete
  4. Myiesh pergi Klinik Famili, Bandar Tasik Selatan.

    Nama doctor, Dr Norizan if tak silap. Very gentle.

    RM35.

    Highly recommended. ;)

    ReplyDelete
  5. kat jamaeton xbuat ke dayu?situ mcm complete jek

    ReplyDelete
  6. erk..mahalnya sunat kat selangor, kat jb rm18 only...erm, cube dayu cari klinik2 doc perempuan...

    ReplyDelete
  7. dah 2,3 klinik doktor2 pompuan, klinik kanak2 smua tak buat

    klinik annisa kat pasar borong ye..boleh cuba menjengah
    tasik selatan pun ok gak..

    tapi katanya tak wajib ye..

    ReplyDelete
  8. kysha pun belum g
    klinik al-ridzuan yg kitorang slalu g tu ckp 7 bulan baru dia nak.so,tgu anak dara tu 7 bulan lah.
    kat ipoh nie dlm 35ingit rasanya.

    susah ke nak cari kat putrajaya tu?
    minta maaf ye ibu.tak dpt nak membantu.teman dok ipoh nie ;)

    ReplyDelete
  9. ohhh eisya belum sunat lagi? rasanya dulu ada doc yg sunatkan raina ckp elok disunatkan sebelum baby lasak dan tahu apa itu erti kesakitan.

    raina dulu nurul buat kat klinik nur sek 6 shah alam. mmg ramai kwn yg ckp kat situ kalau buat baby gereti tak nangis. raina nurul sunatkan masa umur dia menginjak 3 bln.

    mama n tok wan dia yg temankan raina masa disunatkan pun takut nak tgk tp kami tgk raina relaks jer tak nangis.

    jgn risau dayu sunat mmg tak sakit. cuma kena tgk cara doc yg buat. ada gak anak kwn2 nurul ckp anak mereka nangis.

    ada lagi satu di UMRA di dpn stadium. sana pun ada buat untuk sunatkan baby ni

    ReplyDelete
  10. Dayu,

    Baby niza pn blum sunat lg..arini Baby Sarah pn genap 6 bulan mcm eisya----(mak sarah genap umur 26tahun arini jugak):-)

    ReplyDelete
  11. Laa... dayu...si comel tak sunat lagik? bukan slalu doktor lepas bersalin terus tanya nak sunat ker tak? nanti lagik lambat kang si eisya dah tau sakit..try an-nur or zahra.. usually government tak nak..
    neway, geram tgk mata bulat si comel awak tu..

    ReplyDelete
  12. kt annisa doktor lelaki, kalau nak doktor pompuan xtau ah. memula aku mmg nak carik doktor pompuan tp xsempat. haha. janji selamat. imaan berdecit skit je mase tu. xnangis pun. buat cepat lg elok, delay lame2 makin besar makin sakit ah kot. huhu.

    ReplyDelete
  13. salam kak dayu..saya cadangkn p klinik pakcik saya,dr.hamid arsyat dkt damansara.die bukan shj pakar sakit puan,tp bole sunatkn baby gerl n boy...iallah harga bole runding n berbaloi..mmg rmi patient puas hati dgn die.ni add n no pejabat.kena call utk appmnt dlu.
    Klinik Dr. Hamid Arshat.
    75M Medan Setia Satu,Plaza Damansara,Bukit Damansara,
    50490 Kuala Lumpur,
    03 - 2094 5800,03 - 2094 5262
    (i'm ur silent reader(ummu atiyah@umiabicyg_1925@yahoo.com)

    ReplyDelete
  14. zara pun blum..now 4bln..oh harus gak asap ni..

    ReplyDelete
  15. hmmm..eisya tak buat lagi...bialqis bidan kampung yg buatkan

    ReplyDelete
  16. oi kalo iye pegi ke area pasar borong selayang, singgah tesco selayang jumpe payin weh! hahaha

    ReplyDelete
  17. salam dear..
    akak ni silent reader dayu.. Kat Desa Pinggiran Putra ada satu klinik nama Klinik Hanita.. utk sunat RM20 jerr.. anak akak pn nk sunat kt situ jgk nnti.. doktor tu kata tunggu 6 bulan baru sunat.. skrg ni 2 bulan jer baru... heheh..
    sekian terima kasih

    kak ima.

    ReplyDelete
  18. qaseh pon blum di sunatkan lagi...dah nak masuk 6 bulan dah...btui dayu cakap...sementare ni lah nak sunat kan...tkt nnt doc d tendangnyer...heheh

    ReplyDelete
  19. 1.klinik nadia seksyen 4 kota damansara
    2.klinik mutiara bkt indah ampang

    ReplyDelete