04 October 2010

zaman dah berubah

Kalau dulu, masuk Sogo, berlegar-legar kat tingkat 1, tengok handbag, tengok kasut. Try-try perfume, datang angin gedik test barang mekap. Lepas tu naik atas belek-belek baju pulak.
Sekarang terus amik lif naik tingkat 5 ...

Kalau dulu, yang berlegar-legar kat kepala Loreal, Mac, Maybelline...
Sekarang Johnson Baby, Anakku, Carrie Junior ...

Dulu masuk Giant tengok org pilih-pilih diapers, aku sengih-sengih...
Sekarang aku lak kuar handphone buat kira-kira 'ni sekeping bape sen ni yang?'

Nasib baik tak payah pikir Enfalac ke, Anmum ke, S26 ke ... tapi nampak gaya mcm kena gak tak lama lagi

-senaman meregangkan kaki bersama Cik Eisya-

14 comments:

  1. HIHI..
    yerla kn, sekrg henbeg2 semue xpndg dh.

    tros je tuju tmpt bby.

    ReplyDelete
  2. susu badan dah kurang ke dayu? dah x cukup utk eisya yer?? hmm..lebih kurang sama dgn naurah. tp susah jugak nk biasakan dia dgn susu tepung tue. tp xkan nk biar dia kelaparan kan? ape2 pn syukur dgn nikmat susu bdn yg masih ada. klu kurang, kite campur jelah dgn tepung. yg pntng anak sihat =)

    ReplyDelete
  3. hehehehe zaman dah berubah ;p

    ReplyDelete
  4. ahahahah...so cute la budak tecikk tu!

    ReplyDelete
  5. keperluan sume adlh bertukar 100% utk si tecik tue..comei EE

    ReplyDelete
  6. setuju dgn sharEna...usaha yg penting!

    ReplyDelete
  7. pastu kalo belek katalog tesco,giant,k4 mata melilau tgk promo pampers.yg lain tak amik pedulik

    ReplyDelete
  8. tak peduli dah kalau takde handbag baru 3,4 bulan
    yang penting baju anak tiap bln ada yg baru, ibu abah pakai baju 2,3 taun lepas pun no hal

    ye..sgt setuju
    skrg pantang kata 'eehh pampers tgh sale' trus 'kat mana? aku nk gi borong'

    susu tak lah kering, sama je penghasilan dia. tp kehendak eisya seakan meningkat
    risau tak mencukupi kehendak dia
    nak tak nak, top-up la ngan FM
    tak mau la dia kekurusan

    ReplyDelete
  9. uihh.. cik eisya yg gedebab lagii bam2..geram..

    ReplyDelete
  10. hihi... betul la dayu..
    happy BF dayu!!

    ReplyDelete
  11. part 'kuar handphone buat kira-kira diaper sekeping bape sen' tu mmg same aa. hahaha

    ReplyDelete
  12. Memang.dulu gi kedai kereta tgk spotrim,audio,skrin lcd aksesori kereta branded siap hafal masuk dalam otak.Sekarang nak beli lampin baby pun boleh plak tak ingat apa brand lampin anak pakai.Tgk lah blog bapak budak nanti

    ReplyDelete