13 December 2009

keje 5 hari seminggu adalah lagi best dr buat keje rumah pada hujung minggu

Selama ini selalu mengidam dan teringin, selalu kata kat suami 'yang, bestnya kan kalau tak yah keje' Selalu bera ngan, tak payah bangun pagi2.. duduk je kat rumah.

Tapi semalam dengan segera meminda keinginan. Membuat keje rumah adalah 5 kali ganda penat dari duduk kat opis mengadap komputer. Walaupun boleh bangun sedikit lambat, tp celik je bijik mata. Otak macam dah auto set, terus tersusun jadual keje. Lepas satu, satu datang. Keje kat umah macam tak reti abis. Kalau kat opis, boleh gak ngular2 jap. Perrgghh!!! Lepas satu, satu kena buat. Memang boleh kalau tak nak buat, tp kalau dah diri sendiri macam tak keruan kalau tak buat.. Harus selagi tak selesai, selagi tu kau tak duduk diam.

Dan entah apa kena entah, minggu ni terlebih rajin. Habis satu rumah aku mop. Basuh bilik air, vacuum karpet. Kemas stor. Siap mengemas, terus masak untuk tengahari sebab macam dah lapar. Sedangkan dah makan cucur udang pagi tadi sebelum bertukar menjadi bibik. Ohhh, tenaga digunakan habis-habisan. Siap masak, mandikan kucing pulak.. Apasal rajin sgt pun tak tahu..

Bila malam, bila baring.. amik kau, punyalah susah nak bangun semula.

apsal entah binatang tu macam manja semacam je mlm td. ada lah tu nak membodek tu. mesti nak minta makan lagi. makan tak reti cukup dia ni.

*malam td perut mcm membesar sgt luar biasa. sampai suami saya kata 'nape awak besar sgt malam ni??' Huhu.. baju tu yang kecik sikit kot. tu yang isteri u ni nmpak mcm lori balak malam tadi.

16 comments:

  1. i heartheart gmbr dlm entri nie... akak nmpk stunning!!!

    :D

    ReplyDelete
  2. comelnyeee kucing tu...manje pulak tu ;)

    ReplyDelete
  3. dah besar la perut dayu...comel je heheheh

    ReplyDelete
  4. hah?? i look stunning?? tidak langsung.. mcm lori balak ada.. ngan kucing tu menyelit kat tepi ketiak..

    dia ni ada hangin..dtg angin manja dia
    gitu lah
    kalau tak..jgn harap dia nak dtg dekat

    ReplyDelete
  5. dah besar..... owwhhh takutnya... hehehe.. saje je buat org tuh cuak kan.

    tapi kan, bagus lah dayu rajin bergerak dan buat kerja. sebab nanti, senang nak bersalin. lagi bagus if jenjalan ala-ala cam jog setiap hari. orang kata lah. amy ni apa pun tak tahu. hehehe....

    ReplyDelete
  6. hahah dayu, mcm2 lah koni,.,kerja rumah kat daily routine pompuan...take it easy beb..nnti dh bertiga lagi tambah kerja rumah hehe take care

    ReplyDelete
  7. perut yang besar tu tak chomell lah..
    dan skrg sedang mengandaikan, camne lah nanti kalau dah 7.8 bulan
    memboyot lah bawa perut
    huhuuu.. makin lambat lah bergerak

    nak bgn pun agaknya kena minta bantuan..
    adakalanya macam 'cepatlah beranak'

    ReplyDelete
  8. a'ah la dayu, pewot dh besaq..hihihi..kucing tu plak mesti jeles nnt kalu ank dayu amik tmpt die plk..hahhaha..erm samer la kiter, buat keje rumah rase sakit badan..dtg keje 5hari tu mcm ternak lemak plk sbb duduk ngadap lptop jer

    ReplyDelete
  9. beshnya ade kucen leh pelok2..nape hubby guwe x bg maen ngn kucen??? lg2 sejak pegnen nih tsk tsk

    anyway hati2 sket dayu dgn bulu kucen tue..takot bb dlm leh dpt asma nnti klu awk tersedut bulu dia...baru bace dlm paper metro smlm..saje nk share :)

    ReplyDelete
  10. ye..ye..saya akan lebih berhati2 nga bulu dia
    ramai dah abgi pesanan..
    alah...dia pun bukan selalu sebenarnya melepek mcm ni
    kadang2 je..selalu dia sombong

    ReplyDelete
  11. kije rumah maria ketika hujung minggu adlh tido..haha..

    ReplyDelete
  12. dah besar perut dayu....xper banyak bergerak..nanti senang bersalin....

    ReplyDelete
  13. err kakak.yonna terkejut gila bila tgk gambar last tu. mcm besar gila perut akak. maybe sebab angle yang diambik tu kot *err mcm ayat cover je hahahaa*

    tp dah nampak perut!! :) hari tu time jumpe akak, akak masih selim melim lg :p jaga baby elok2 tau :)

    ReplyDelete
  14. yela nampak kebesaran luarbiasa pd perut dayu.mebi sbb terlampau byk mkn seharian tu kot.eh apsal tgn meow tu landing kat situ?gataiii

    ReplyDelete