21 December 2009

*mommy suka*

Balik je dari membuat kunjungan ke Klinik Jameaton dan walau kena menunggu hampir 2 jam, rasa tidak sia-sia langsung. Kalau dok kat klinik gomen mesti aku dah mengomel tak henti-henti. Mungkin sebab menunggu kat sana En Ekwan ada sekali kan, boleh borak2, ketawa2 ngan dia. Takde lah aku bosan..

Ohh, saya kini adalah mcm sangat gembira. Tak tahu lah kenapa nak suka sgt.

Tadi buat pertama kalinya En Ekwan dapat lihat baby di dalam perut. Dapat tengok dia yang tak duduk diam. Tangan mengaru-garu kepala. Bila doktor nak tunjuk muka dia, hidung, mata smua, tiba-tiba je dia tutup muka ngan tangan. Malu ehh ngan daddy, 1st time jumpa.. tapi kejap je pun, lepas tu terlambai-lambai.. *kamu buat mommy suka sgt* Daddy pun macam sgt happy. Senyum memanjang je perhati kamu. Bila doktor kata 'tgk ni hidung dia, mancung betul' Daddy terus pandang kat mommy sambil tersengih-sengih. Iyelah, hidung ayah kamu mmg manjung, hidung mommy penyek..

Lepas ni mommy gi jalan-jalan ngan daddy, boleh shopping baju kamu ikut warna tema. Sebelum ni mommy ketap bibir je tgk baju kecik comel2 tu. As dah confirm jantina kamu.. bertambah semangat mommy nak membeli. Tak sabar pulak rasa tiba-tiba..

*perut baby mcm sgt besar, mommy makan byk sgt ke?? tp doktor kata berat kamu normal..

22 comments:

  1. bestnyer... take care tau dayu..:):)

    ReplyDelete
  2. wahhhh dayu....dah tau jantina ke??? bestnye bestnyeeeee

    ReplyDelete
  3. baby gegirl @ baby boboy? bestnyeeeeeee..ternanti2 saat bila dpt bt sonogram bersm suami tersyg....

    ReplyDelete
  4. baby gegirl @ baby boboy...bestnyeee...ternanti saat bila bt sonogram bersm suami tersyg...

    ReplyDelete
  5. da tau jantina ekk? :) dh bleh la start beli baju bb..ehh kite dh tau pn tetap takot nk ikot tema jantina..beli wane2 universal jer heheh

    ReplyDelete
  6. baby girl ke baby boy ni? amy plak yg tak sabar nie. hehehe....

    mesti sangat keterujaan kan?

    ReplyDelete
  7. dayuuuuuu...
    nak tau pink ke blue...

    ReplyDelete
  8. wah, dlm perut lagi dah malu yer :P
    dah tau jantinanya? lepasni boleh shopping dgn hati gumbira ;)

    ReplyDelete
  9. surprise! hehe..dah tau jantina ekk..happy preparing..

    ReplyDelete
  10. baby boy ke girl dayu? hehehe... x sabar kn nk shopping.. hihi

    ReplyDelete
  11. ala jelesnya..gender my baby jugak yg masih dlm tanda tanya lagik..mmg sgt tak syok kalo nk soping brg baby bila xtau gender dia

    ReplyDelete
  12. saya kene tunggu next check up la kut baru tau jantina..aritu check masa pengujung 17 weeks dia masih shy2 cat tanak tunjuk pape

    ReplyDelete
  13. dayu, girl or boy?
    alin plak yg suspen..

    ReplyDelete
  14. laki ke pompuan??
    boy atau girl..??

    hehehe, bukan tak mahu reveal la kawan2, tp tak surprise lah nanti
    takpe, tiba masanya nanti.. tahu jugak kamu..
    mesti kamu sekalian akan dapat meneka dengan tepat bila baju2 dia mula dibeli nanti..

    ye, mmg sgt suka skrg ni..

    dan mari memikirkan nama secara serius!!!

    ReplyDelete
  15. dayu congrats tp aku rasa mcm tau je jantina anak ko hehe kalo ikut muka ayah mesti girl kan eheh ape lg cat la umah tu warna pink..hehehe

    *dyu,ko ni sgt gomen la berEncik2 n berPuan2* eheheh ---wak yg ckp heheh

    ReplyDelete
  16. heheheheh
    ramai yang teka girl eh??? hikhihik

    *masih lagi mahu berahsia..

    ReplyDelete