17 August 2011

2 minggu berpuasa

Setelah melalui proses berpuasa selama 2 minggu, di mana kadar pengambilan makanan boleh dikawal dan dapat dikurangkan. Walaupun adakalanya GAGAL kerana terpedaya dengan kehendak selera yang melampau. Dah makan laksan semangkuk, telan pulak nasi kerabu berlaukkan paru sambal sepinggan... Dah kenyang, perut dah sendat baru termenung tengok pinggan yang dah licin..

Menyesal kemudian takde guna weehhh..

Itu belum bila ada sesi berbuka puasa bersama kawan-kawan dalam bentuk buffet. Lagilah luar kawalan aku isi perut. Lupa diri. Semua benda aku amik. Semua benda aku sumbat masuk dalam mulut. Iyelah, dah bayar sampai RM30-40, harus la aku makan sampai rasa berbaloi baru stop. Pastu senak perut. Pastu baru nak 'aaarghhh!! banyaknya makan!!'

Sekali lagi.. terlajak perahu boleh diundur, terlebih makan.. meraung kau situ.

Tapi..tapi Alhamdullilah. Bila tengok balik rupa bentuk struktur badan selepas pulang dari sesi makan tak ingat dunia itu. Bila tengok balik gambar-gambar dalam handphone yang di'captured selepas sesi isi perut selama 2 jam, boleh stop meraung. Terus senyum sebab sahur nanti boleh lagi amik nasik (:

syukur alhamdullilah

Tadi malam test baju-baju raya, try sarung kurung-kurung moden yang dah kutip tempoh hari dari Cik Ani.. hhmm... baju-baju tu longgar, besar. huhuhu..bukan salah Cik Ani pun. Masa tempah amik ukuran badan yang dulu kan. Kata dulu pinggang 89cm, sekarang dah 75cm. Dah almost 5" ilang kau.. apa tak gedebos baju tu jadiknya..

Camne?? Adakah nak sarung baju zaman anak dara?? Ke sambar sehelai kebaya baru??

3 comments:

  1. wahhhhhhhhh suka suka...tahniah dayu

    ReplyDelete
  2. tahniah dayu...mg trus menten ye :) bestnye ada PB.... ^_^

    ReplyDelete
  3. wah, dah makin slim la...huhu...i like

    ReplyDelete