01 August 2011

Hasil sangat memberangsangkan!!

Sementara nak menunggu waktu bersiap ke pejabat, memang harus dimanfaatkan 30min di subuh hari ini dengan mengemaskini blog. Bolehlah nanti melelapkan mata di tengahari (: (
Tiba-tiba rasa macam tak bermanfaat, orang pergilah tadarus ke apa.. ni update blog..apakah)

Hari pertama berpuasa, dan genaplah seminggu aku menyarung Premium Beautiful ke badan selama 8 jam setiap hari. Biar sendat, tapi puas hati. Puas hati sangat sebab hasil adalah sangat memberangsangkan. Berat mungkin tak turun berkilo-kilo. Tapi bila naik weight scale, jarum tu beranjak ke kiri secalit pun dah cukup buat hati kegirangan tak terhingga. Rasa nak menjerit kuat-kuat 'tak sia-sia wehh aku kesendatan setiap hari' Hahaha...

Pagi tadi bila mengukur badan sendiri, aku sendiri macam 'benar kah ini?' Sedikit tak percaya. Maka, buat sekali lagi. Malah, cukupkan 3 kali. Ukuran tetap sama. Sahihlah, betul lah tu. Wahh!! Achik teruja. Hasil sangat memberangsangkan. Pasti lepas ni aku tak kan ngelat-ngelat. Akan lebih disiplin. Dalam seminggu lepas, ada sehari aku tak sarung PB sebab pagi tu dah terlambat, maka PB pun terpaksa diketepikan. Tapi bila dah tengok hasil ni, aku mesti akan rasa rugi sangat-sangat kalau sehari tak sarung PB.

Pinggang achik kini 83cm!! Minggu lepas sebelum hidup selama minimum 8 jam bersama PB, pinggang achik adalah 89cm. Menyusut 6cm okay!! Achik suka!! Gembira!!

*gambar amik pagi tadi lepas bersahur dengan nasi separuh pinggan dan sup ayam masak pukul 4 pagi, ngan sambal kicap. rasa nak tambah nasik tapi laki saya tanya 'nak gi mana tu?' trus duduk smula hirup sup ayam saja*
alah, gambar tak beapa clear eh?? klik lah kasik besar. next week achik snap kasik jelas sikit ye. pinggang ku kini 83cm.. macam apa, suka bebenor gayanya kan. haruslah. 2 inci!! pinggang ku kehilangan kelebaran sebanyak 2 inci dalam seminggu!!!

Dan hati bertambah lagi gembira bila punggung jugak ada pengurangan. Biarpun sedikit, tetap ada. Jadiklah. Dari 104.5cm, kini menjadi 102cm. Bolehlah.

biar cuma berkurang 2cm, aku cukup puas hati ngan perubahan dalam seminggu ni

Ye..ye, achik memang tidak bergantung semata-mata dengan PB. Sambil sarung PB ke badan, makan kenalah jaga juga. Seminggu ni memang tak amik nasik pun. Kalau ada pun, sesenduk je kot. Tu pun sebab teringin sangat. Tapi makanan yang berminyak, bergula masih tidak dapat dikawal kadar kemasukannya ke dalam tubuh. Lepas ni akan berusaha untuk memperbanyakkan makanan berunsurkan 'oil free' *kata dah beli grill pan, apa lagi*
Bersenam pun adalah sikit.

Tapi setakat ni kurang konsisten, asyik 'terlupa' Tak cukup dedikasi lagi berjoget dengan Kak Paula setiap malam. Bulan puasa ni, entah apa citer agaknya. Kena beli tali skipping lah gayangya...

Harap-harap, dengan berpuasa ni, hasil akan lebih membanggakan minggu hadapan. Achik teruja!!!

So geng, apa lagi?? Kalau korang pun dalam percubaan nak membentuk kembali badan jadik menarik. Tambah lagi hari raya dah nak dekat kan, baju kurung moden zaman anak dara yang tergantung dalam almari dah melambai-lambai.. *geram je aku bila kemas wardrobe semalam, tgk baju kebaya lama..geram!!* Boleh lah cuba Premium Beautiful ni.

Boleh call Wani di talian ni - 0123792210 tak pun korang terjah je blog Wani - http://pinkdrops.blogspot.com/ Sebarang pertanyaan lanjut, tentang harga ke apa ke, boleh email ke wani56@gmail.com

Sekian, terima kasih.

*harap-harap mengecil lah bentuk pear kat badan ni raya nanti

13 comments:

  1. betul kan pakai PB mmg blh turun tp kena disiplin la pakai.ainul pun dh start balik pakai bln pose ni..

    ReplyDelete
  2. reen, xde ker? ade sbnrnya. in inches. sometimes not in weight. hehe..

    kite dah pakai sebulan+ kot. mmg dah selesa pakai. paling best tang lemak kat perot yg gelebeh tu mmg nampak sgt pengurangannya. i like =)

    but in weight, tade turun mane pon. juz bile sarung baju tu lebih yakin la sbb ade shape =)

    jumpe dayu lg nnti msti menjeles jer..huhu

    ReplyDelete
  3. okla tu dayu. seminggu pkai PB dh nampak hasil.bygkan kalo pkai sebulan??? wallahhh ada org beraya pkai baju kebaya ketat/ kurung moden la thn ni yer.btw PB kalo xsempat pkai kt umh sila lah bwk ke opis.kunci pintu bilik.pkai dlm bilik ekekek

    ReplyDelete
  4. masa mula2 nak join hidup ngan PB ni risau gak kalau takde hasil kan
    alhamdullilah
    seminggu hasil memebrangsangkan
    makin gigih lah jawabnya

    huhuhu..nak pakai sendiri tak daya
    ekwan diperlukan untuk mengancing..

    ReplyDelete
  5. wooww!!congrats dayu..keep up ur good workk..bertabah hati lah tengok makanan bulan puasa ni yer..chayookkk!!!

    ReplyDelete
  6. besh nye dayu.....

    btw..org yg suggestkan beli tali skipping ni pn lom beli2 pn lagi...hehehehe

    ReplyDelete
  7. nak tanye lh dayu, klo pki PB, awak mengepam x susah ke?sy ade gk PB...tp pki corset jek...x pki long bra.tkt susah nk pam... :)

    ReplyDelete
  8. alhamdullilah
    even dgn PB, masih boleh direct feeding Eisya. setiap pagi on the way ke nursery mmg dia akan menyusu
    tak jadik masalah even pakai PB
    nanti achik buat entry pasal tu eh

    ReplyDelete
  9. WA... GENG PB BERTAMBAH

    hihii..hai dayu..lame sha tak terjah ..BZ...

    pakai PB mmng kene displin..huhu

    sha je yg pakai jap pakai tidak..so skg maintain ajer la...

    bile rasa mcm orev makan..sha akan pakai PB...
    bile rasa ok tu xpakai.

    jgn la ikut displin sha ni,...

    yg pakai teruskan pakai..

    RAYA TAHU NI REMBAT KEBAYA KETAT LA KITE....

    ReplyDelete
  10. afni paling tak tahan pkai girdle..rasa senak sgt2

    ReplyDelete