18 May 2009

alhamdullilah, urusan kami dipermudahkan

-hati masih ralat sebab tak dpt gi kenduri kawin kawan yg dulu sama-sama bersusah senang, sama2 bersengkang bijik mata siapkan assignment, kawan yang dulu selalu sign kan attendance time ponteng kelas. tp nak buat camne, urusan perkahwinan sendiri terpaksa didulukan. lagi2 melibatkan keluarga kan. takpe, harap dia paham-

Maran, bandar ayam kampung. Bila tanya kat En Ekwan mana dapat nama tu, dia kata 'entah, org pun tak tahu' sangat tak bermanfaat dia itu

2 hari di Kg Luit, ke sana ke mari menguruskan majlis walimah pada 21.6.09 nanti. Dan alhamdullilah, boleh dianggap selesai lah. Tinggal tunggu masa je. Dan siap sedia je membuat segala pembayaran. Siap sedia lah habis duit dgn meriah bagaikan pesta!!

Korang sila lah percaya kalau aku kata, Sabtu lepas aku bangun pada jam 7.00 am. Hari sabtu bangun awal giler!!! Sedangkan lepas subuh tu mak dah sound baik je 'awak nak tido smula, tido lah yu..takde pe pun nak buat' Ikut hati, memang nak je join bakal SIL tido smula. Tapi separuh hati kata 'dulu ko bangun kul 9, arini nak sambung tido smula lak, tebiat ke apa' Maka, bawak la diri join mak kat dapur. Goreng mee, dan duduk la borak kami berdua sambil makan mee yang saya goreng itu.

Ohhh, ibu mertua ku sangat soft spoken. Lembut je berkata-kata. Sangat kagum. Macam-macam mak citer. Tapi banyak berkisar hal majlis kami lah. Citer2 family ada lah sikit. Tapi harus lah aku blur, mana lah kenal sape makteh, paklong, echik smua tu. En Ekwan tidak lah pernah nak kenalkan. Ada lah gak dia citer, tp tak pernah bersua muka. Sepupu dia pun, ada lah 2,3 org dah jumpa.

Maka, saya sangat memerlukan sesi melawat sedara-mara selepas majlis bertandang nanti. Sila jangan malas bawak saya berjalan ye En Ekwan.

*sudah bertemu official photog majlis di maran nanti. Emran tu, dalam phone dah cukup friendly, jumpe kat luar lagi lah bertambah2 dia nyer friendly tu
*katerer telah diberi 10% deposit..
*bridal juga dah terima 12% deposit.. *ohh, yang ni nak buat special entry lah*

dan semoga, semua kolabrasi ini akan berjalan dengan jayanya *amin*

14 comments:

  1. dap dip dup..:) wah teringat saya dulu2:P

    ReplyDelete
  2. Amin2...semoga semua berjalan lancar Dayu..

    ReplyDelete
  3. amin..semoga di permudahkan

    ReplyDelete
  4. dayu...tau x nk wat bakul kertas tu 4 segi? utk bakul hantaran nye?

    ReplyDelete
  5. all the best with the preparations! on top of that pengantin kena bnyk rehat prior to your wedding date..nnti mata ade eyebag mak andam xdapat nk tolong...:(

    ReplyDelete
  6. wah..dah start memasak..terer2..heheh..gudluck yer..hope ething goes well

    ReplyDelete
  7. tula doyot...aku siap tggu ko sambil topang dagu smlm...sambil ckp mcmni,"manela cik doyot ni...cik lysa pon xde..." aku x sabo nk dpt kad ko nih, aku nk stadi jln ni...hehe. tp xpela dayu, org nk kawin nih mmg bz so kna setelkn secepat mgkn...ko pye majlis pon x lme lg kn...so berusehe day..berusehe...hehe.

    p/s: teringin nk amk gmbr sesame dayu...ms mjlis win smlm...windu kt ko...

    ReplyDelete
  8. semoga segalanya berjalan lancar
    tak mo lah huru-hara di hari majlis
    penat dah den nak pikir dah..

    ReplyDelete
  9. tik tok tik tok...kejap jer dah nak hadap tok kadi ;)

    ReplyDelete
  10. best ni dayu... kejap je lepas ni tau.. tak tahan dada menahan debar nanti!!

    ReplyDelete
  11. xnak jemput kami pi kenduri kat maran ke cikdayu?

    ReplyDelete
  12. dayu...awak cam ok dan tenang je kan..kalau saya ade kt tpt awak ni..cam nak pengsan dah..skang ni pon dah stress yg amat..mngkin sbb saya ni x brp dipermudahkan spt awak..byk sgt masalah dan halangan.

    ReplyDelete
  13. ye..terasa makin hampir
    dan segalanya mcm terlalu dekat
    ohh..sudah mahu dinikahkan kami ini

    sudah boleh membina kehidupan bersama
    dia jaga saya
    saya gosok baju dia..
    ohhh...

    ReplyDelete