18 May 2009

jangan nilai dari segi nama..selagi tak tengok sendiri, jangan buat pape keputusan

Ni namanya promosi percuma lagi. Ohh, sangat bertuah mereka2 yang diberi promosi percuma oleh Dayu ni. Iye,minggu lepas rasanya ada yang tanya pasal bridal2 di Kuantan yang saya dok sibuk ushar kan. Tapi akhirnya tetap memilih butik di Maran. Kalau dah org Kuantan pun sibuk amik dia, apa kesnya aku yang kat Maran, sibuk nak amik butik kat Kuantan kan.

Dari buang duit untuk mileage charge.. baik guna duit tu untuk benda lain. Beli tong gas untuk umah kat Puncak Jalil tu lagi bermanfaat.

Eton De'Classic
, iye..ini nama bridal pilihan hati. Jangan dinilai dari nama. Biar tidak komersial, biar nampak mcam butik2 milik makcik2 *tp mmg makcik pun tuan dia* Puan Zaiton namanya. Tapi rasa nak cadang kat akak ni *apsal ko tetiba panggil akak lak ni??* tukar nama lah. Kasik ada comersial value skit.

Ada blogspot+fotopages tapi tidak lah ber'update. Last entry, tahun 2007 nye. Tu masa awal2 mcm tak berminat nak amik servis dia. Sanggup kuar masuk butik2 lain kat Maran tu. Tapi harga sgt tak reasonable, baju pun outdated. Nasib baik, butik yang dipandang sebelah mata ni berjaya buat dayu lega hati. Baju baru banyak giler. Baru je pasang kat patung tu katanya. Dah lah masuk2 je dah terjatuh chenta kat baju tu. Tapi sebab banyak sangat pilihan, En Ekwan jadik cerewet. Laki aku..laki aku..

Tapi saya tetap terima kamu tanpa kompromi. Kan kamu lelaki kesayangan pujaan hati saya sampai mati *saya sayang sgt kat kamu, kamu tahu kan*

Paling best, baju lelaki jenis Shantong silk tu ada. En Ekwan, sila angguk saja. Saya nak kamu pakai jugak. Tak kira.. Kamu pun setuju kan..kamu yang geledah baju2 tu, kamu yang jumpa dan tunjuk kat saya 'yang, ni lawa tak yang??' Harus lah tunang kamu ni terbeliak bijik mata.

saya mahu kan yang ini.

en ekwan mahu yang ini

Keputusannya, tunggu je lah 21.6.09 nanti. Pe yang tersarung kat badan ni. Tapi bila ditanya 'tema kaler pe ni??' menjawab dengan penuh yakin 'maroon'

Dan promosi tidak akan lengkap tanpa harga kan. Pakej bertandang yang ditwarkan adalah bernilai 0.8k. Dalam lingkungan peruntukan yang dibenarkan. Tapi bila balik mak tanya 'bape mak andam' kami macam takut nak bagitau. Hahahahah...sedangkan bila kata 0.8k, mak kata 'selalu mak tanya smua seribu lebih, awak amik kedai mana??'

Dan suami akak Eton adalah sangat peramah. Tak pasal2 kitaorg dapat tips rumahtangga free. Tersipu-sipu masing2 mendengar. Bagus sungguh PR skill pakcik ni tau.

Ok..pakej bridal lain yang saya terima. Saya upload kemudian la ye. Hmm, cmne nak upload pdf erk, nak buat dia link je ke..sape tahu?? sila bagi tunjuk ajar..

Dan di akhir ni, saya mahu tanya.. orang laki nak kena pakai inai ke jari derang?? Nak pakai sepuluh jari gak ke?? ke camne.. sila bagitau ye. Sekian terima kasih dari saya.

24 comments:

  1. klo en ekwan xkisah..pkaikn die sepuloh2 jari..huhu

    nota kaki : kebiasaan pengantin lelaki pakai di jari tengah, manis + kelinking saje kot. owh..tgn seblah kanan ye..

    ReplyDelete
  2. oohhh, jari2 jemari di tangan kanan saja ye..
    arrgghh, akan dipastikan dia berinai jarinya..tak kan ku benarkan dia naik keje tanpa sebarang tanda dia sudah berkahwin
    sorry la ye..jgn ngada2 nak ngaku bujang lagi

    ReplyDelete
  3. selalunya pakai di tiga jari kiri dan kanan..

    ReplyDelete
  4. erm rasanya 3 jari je..

    pemanis katanya...kalo letak semua jari. dah macam auww la plak..

    ReplyDelete
  5. 3 jari ujung je kot. kan? ihiks. tp kite sukeee kaler2 merah ni. berseri ahahhaa. gila seri btol aku nih :P

    ReplyDelete
  6. dayu, klu nk pakai 10 jari pun ok jer..itu pun klu tunang dayu x kisah..
    tp sy suka lelaki pakai 3 jari jer...nmpk manis sgt..hehhee

    ReplyDelete
  7. yana suke merah tp yana suke jugak yg kedua tu..yana mau dua2..*erk apsla lak ko yg terlebih2 ni yana bukan ko nk pkai*..hahhaha..adeh dua2 canteekkk la dayu..pkai dua2 xblh ker???erm inai laki pkai 3 jari terakhir jer..modus operandi ckp pkai sblh jer tp ader jer yg pkai 2 belah tgn..tp 3 jari jer yer

    ReplyDelete
  8. dari pemerhatian saya la kan, kebanyakannya pakai inai 3 jari jek. mcm midusoperandi btaw. Tapi saya sendiri x sure kanan atau kiri. hahahha :D

    ReplyDelete
  9. hye dayu...lama tak drop comment kat sini..
    jus nak bagi pendapat.. yang en ekhwan pilih tu cantik.. ngeeee... jgn marah dayu..sekadar pendapat..apepun..terpulang pada dayu sbb dayu yang nak pakaikan.. hehe..

    apepun.. nurul doa harap semua berjalan lancar sehingga ke majlis bersejarah itu..
    take care :-)

    ReplyDelete
  10. sy dah buat research, lelaki tak boleh pakai inai kalau mengikut agama. tapi kawan2 ramai je yg buat. dayu try la tanya pd yg lebih arif.
    selamat pengantin baru!

    ReplyDelete
  11. lelaki biase segan nak pakai 10 jari..hahaha..biasenye dorg pakai 3 jari hujung je..*macam tunang saya nanti* =)) tapi encik tunang pakai dua2 belah tgn..*akan pastikan*

    ReplyDelete
  12. cam baju pengantin yang mewah!!

    ReplyDelete
  13. ala, xpe je dayu, nama tak menjanjikan semuanya.. :) eh, bju pink tu chantekkk! :) mesti cantik jugak kalau dayu pakai.. :)

    ReplyDelete
  14. yg aku tau dayu, lelaki pakai kat 3 jari bg tiap tgn...kt jari kelingking, manis & tgh...

    ReplyDelete
  15. org lelaki pakai kat 3 jari jer..tp masa aku kawin dulu laki aku tak pakai...jenuh duk paksa..tp tak pakai jgk inai..geram tul..

    ReplyDelete
  16. hehehehhe... susah nye nk cr mak andam yg ok kan.. hu makk aihhhh.. poning pale..

    ReplyDelete
  17. 3 jari tangan kanan sudah. suka2 buat syarat jadik pengantin je. bila lagi, kan?

    btw, kalau tanye saya. sah2 saya akan kata, yg merah itu menawan :))

    ReplyDelete
  18. alamak...komen datang sekali selambak gini..
    tak dpat lah saya nak reply satu2 ye
    kira saya reply secara pukal ye

    maka, kesimpulannya di sini
    bakal menantu mak ayah saya itu akan berinai juga
    3 jari di tangan kanannya
    cukup lah jari kelingking, tunjuk dan jari manis yang berinai
    biar berseri skit..
    baru la nampak mcm pengantin baru kan...

    ohhh...baju pilihan en ekwan lagi menawan kalbu ye
    rasanya mmg akan pakai yg itu
    as majlis dia kan
    kena lah ikut kata dia...
    takpe,sebab saya juga suka

    ReplyDelete
  19. inai di 3jari saje yang utk lelaki...
    dari jari kelingking...
    kiri dan kanan...
    cam hsbnd akak dulu...jari dia pun sama dilukiskan henna tuh...sute sangat...heee...

    ReplyDelete
  20. amy nih bab2 kawin memang zero la. apa2 pakej pun tak tahu. :P

    btw, kalau nak upload pdf. dayu leh buka pdf kat adobe photoshop @ adobe illustrator. then save lah jpeg. ;)

    ni, out of topic. rumah sewa dayu kat Puncak Jalil tuh juah tak dari KL? ingat2 nak try usha la umah kat situ.

    ReplyDelete
  21. dayu, kaler merah tu lawa la. tapi pink yg bwh tu pun sweet juger cuma cam tak meriah sgt plak

    ReplyDelete
  22. dayu, kedua² baju itew sgt cantik..selalu nye lelaki pakai inai 3 jari saje tp de gak yg pakai sampe 10 jari..

    ReplyDelete
  23. adi pakai 2 jari kanan dgn kiri pastu siap ada kulis-lukis lagi.

    haha.
    batak :P

    ReplyDelete
  24. YEA YEA YEA YEA YEAAAAAAAAA DAYU NAK TAWENNN DAH..

    sorry banyak2 dari pihak elly dan abg bebel sbb tak dapat datang... kesihatan elly kurang memuaskan..tak pe..nanti kite jumpa kat KL ehhh..

    Slamat Dayu..

    bestnye baca cerita persiapan orang nak kawen nie..teringat masa kami dulu..

    la ni bz gak..bz ngan persiapan anak anak plak..huhuh

    ReplyDelete