07 May 2009

rambang mata

Jangan biarkan Dayu ke Sogo sekarang. Lagi2 level 3 tu. Issskkk, sangat2 menguji keimanan tau!!! Adooiii....sangat rasa nak memborong je. Biar lah rumah sendiri takde lagi, pasang je niat dulu nak hias umah camne nanti..

Bila jalan-jalan tengok pinggan mangkuk tu... adoohhaaiii... rasa nak je rembat satu set. Bila cakap kat ekwan, tau pe dia kata 'belum masanya awak pakai pinggan yang satu set 2-3 ratus yang...yang 60 ringgit dah lah' Huhu...laki aku...

Belek-belek bedsheet, terbeli sarung bantal lagi *ter ye..bukan sengaja*

*ni belum gi IKEA lagi ni...

18 comments:

  1. ya betui....bahaya...sogo duh mcm dadah..sgt addictive sekiranya tak belanjakan duit..hoho

    ReplyDelete
  2. mmg naluri pmpn camtu..standard la..mcm saye gak..setiap kali nak amik yg berkenan je en tunang dah sound dlu..bli yg penting2 je dulu..yg tak penting sgt leh dpt kendian..tp nafsu nak beli mengatasi segala nye..ekekekeke

    ReplyDelete
  3. dayu,
    pinggan mangkuk tu abaikan dulu..
    sok time kawen..haaa kira je lah brapa dpt set pinggan mangkuk..tersusun nu ha tinggi ke atas bumbung haha...
    sok nak angkot dr jb ke kl tu tau la nt jerit² vito kang sbb berat..kekeke..

    walopn bkn rega ratos² inggit..keikhlasan mereka tetap dikenang kan..kan..kan...

    ReplyDelete
  4. sogo dan jalan tar adalah sgt mengoda
    juga SSF, jangan gi sana lagi

    nafsu pompuan yg 9 tu telah melaksanakan tugas2 dia..sgt susah mahu kawal, bila balik abru rasa sesal
    *geleng paler..geleng paler*

    heheheheeh, a'ah kan, pengantin kan selalu dapat banyak set pinggan+cawan
    yang tu kita KIV dulu
    walau hakikatnya mmg kena beli gak nanti...

    ReplyDelete
  5. hehehehe...Dayu....
    kite sama.....tahniah...
    ekekekekeke.....
    skrg tgh mroyan nk mnyopin gak nie.....
    vroooooommmmmmmmm

    ReplyDelete
  6. hahha samer ar kiter pantang tgk hiasan yg cantik mula berangan nk bli tp mmg dh TERbeli jugak..kalo fahm tau mmg habes

    ReplyDelete
  7. amy akan gila kalau g Ikea. mcm semua benda amy nak beli. hahahaha...

    ReplyDelete
  8. dayu, saya pun akan jadi giler sekejap klo g sogo tingkat 3 tu area yg dekat2 memory lane...

    tgk frame2 gambar (cottage style)tu...rasa cam nak curik jer..sebab tak mampu nak beli...

    ReplyDelete
  9. dayu tak payah nk beli barang2 rumah yg kecik2...nanti ko dapat hadiah kawin sampai tak terguna pun ada...simpan duit utk beli barang2 rmh yg besar spt tv,peti ais,mesin basuh dll.penting tu...

    ReplyDelete
  10. apsal bride to be dpt penyakit sama je skang ni ek..giler shopping..mati la kiter

    ReplyDelete
  11. sabar2 dayu.. jangan lari bajet nnt sudahhhh

    ReplyDelete
  12. hehehehe...ramai rupanya yg sama perangai
    ke smua sama je..perasaan untuk berfungsi sebagai isteri sudah mula terserlah
    ingat tunang kita je ke reti nak mula tugas
    kita pun tahu kan...

    ReplyDelete
  13. dayu..masukkan gambo cikit cikit..

    nak ngak tgk rambang mata tu cemane..hehe

    ReplyDelete
  14. heheh perempuan mmg suka shopping dayu :)

    ReplyDelete
  15. dear, go to Ikea! go to Ikea!
    hahahahaa...memang berbaloi ;)

    ReplyDelete