22 May 2009

penamat rutin kehidupan

Sudah Jumaat..maka, ini adalah hari terakhir bekerja sebelum mengambil cuti panjang. Amik cuti mcm tak sedar diri cuti dah tinggal sikit. Tapi.. tak kira, nak cuti gak. Datang keje pun dah tak boleh nak fokus, baik balik je kampung kan.

Maka, bermula esok berakhir lah segala aktiviti yang selama ini menjadi rutin kehidupan selama 2 tahun. Tamat lah kehidupan seorang bujang Dayu. Takde dah lagi nak bangun2 lambat nak gi keje. Sekarang ni boleh lah set alarm hp 6.45am, tu pun boleh ngelat2 lagi. Bulan 6 nanti, takde maknanya lah, 6.45 tu dah atas jalan dah.

Lepas ni tak payah dah nak turun naik lif Menara Orkid yang scary ni. Macam nak terhempas je rasa. Dah lah banyak kali sangkut. Issskkk, mintak duit maintenance cepat je, tapi lif ni tak pulak korang jaga. Nak tak nak, guna gak lah. Walau rasa mcm bertarung nyawa je tiap kali masuk dalam lif ni. Abis tu, tak kan nak panjat tangga lak kan.

tapi di sini lah saya menghuni selama 2 tahun. berteduh dari panas hujan. biar lif dia menakutkan.. terima kasih tetap diucapkan.

Lepas ni pun, takde dah nak turun naik LRT gi keje. Tugas itu akan diambilalih oleh lelaki pujaan sampai mati itu. Heheheheh, boleh perasan jadik tuan puteri jap. Pergi keje ku berhantar, balik pula berjemput *indahnya dunia* Tapi kalau sekarang, kuar opis kul 5.30, 5.50 sampai dah rumah. lepas2 ni jgn harap lah. Tapi harap2, bila dah amik option balik 4.30, takdelah nak mengharung jammed sgt kan *semoga apa yang dimimpikan ini adalah benar*

Esok saya balik JB dah.

-kunci rumah sudah dapat, tpi tak boleh move in lagi. tuan rumah masih tidak pasang lampu. saje je, tahu lah start byr sewa bulan 6 kan

26 comments:

  1. wah!!! bestnyeeee...dh stat cuti...alhamdulillah..semoga kehidupan lepas ini lebih indah!! tahniah mau bergelar isteri x lama lagi..sampaikan salam pada bakal suami ye..hiksss..lepas ini kena panggil puan dayu.. =))

    ReplyDelete
  2. Wahh..sudah cuti..jumpa 31hb May ni yer..x sabo nk tgk ko jd raja sehari..muah2...

    ReplyDelete
  3. dayu selamat bercuti yer..semoga sume berjalan lancar..x dpt dtg wedd Dayu sb date same ngn member kolej..pape pon Selamat Pengantin baru in advance yer...take care k!

    ReplyDelete
  4. ala cam sedih lah pulak entry u ni dayu..
    saya pun dah tak boleh fokus keje ni ha..
    rabu depan baru nak start cuti..

    ReplyDelete
  5. semoga selamat semuanya ya, dayu :)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah, hampir tiba waktunya. Smoha semuanya berjalan dgn baik dan dirahmati :D Kita semua tunggu updet dari Dayu ;)

    ReplyDelete
  7. wah...sonoknya...dah setat cuti..kita masih berlambak2 lagi keja yg harus di settlekan

    ReplyDelete
  8. dayu...
    awak dok menara orkid ke rupa2nyer..hehehe~

    best la pergi kerja berhantar dan berjemput..wak!!!! dari alam pertunangan dia dok hantar gi kerja..sampai dah naik lemak

    selamat menempuh hidup baru dayu..welcome to the club

    ReplyDelete
  9. wah dayu bestnye bedroom yg no. 2 dr atas tu.
    sgt classy gitu ^-^

    ReplyDelete
  10. betul kata anda...tiada fokus bila dah nak cuti..hahaah mcm evyn gak dulu..:P
    pastu bila dah ada kat rumah sendiri baru rasa kemeriahan dan kesibukan tuk majlis nnt..(wahh saya sangat rindu akan kenangan itu)apa2 pun Dayu,jaga diri elok2 tau..drive elok2 tau!almaklumlah orang kata darah manis..sampaikan kita nak kuar pun orang dah cukup risau!jgn lupa berblog lg bila dirumah:)

    ReplyDelete
  11. doakan perjalanan kami berdua ke JB akan selamat dr masuk kete
    sampai lah masuk umah kat kg tu

    balik sekali dgn adik dan lelaki pujaan seumur idup

    balik awal2, barulah rasa kesibukan mak ayah uruskan majlis tu kan
    boleh join sibuk
    sediakan segala favor smua..

    *opismate smua dok ngusik
    tapi layankan aja...

    ReplyDelete
  12. same to me..arini last day bekeje dgn title 'cik'..pasni puan yun pulak uhuuu kekok ah..
    sok blk kg yahooo..
    anyway slmt bertungkus lumus membuat persediaan di kg

    ReplyDelete
  13. selamat pengantin baru dayu!!
    semoga semuanya berjalan dgn lancar ye.
    nanti kita tukar2 citer ek
    hehee...

    ReplyDelete
  14. Kak Dayu,slamat bercuti ;)

    Saya pun fobia naik lif sebab dah penah tersangkut sorang2 sejam..huhu.

    N thnx 4 da moral support.huhu.
    N Take care ya ;)

    ReplyDelete
  15. dayu..selamat pengantin baru in advance..
    lps ni dah takde dah nak dgr dayu duk ngomel2 pasal persiapan kawen..

    ReplyDelete
  16. dayu....tahniah dan selamat pengantin baru!!!

    Yay!! sudah mau kawen dah... semoga semuanya berjalan dengn lancar ya! semoga dayu cantek dan ceria di hari bahagia.

    sori dayu, x dpt hadir majlis dayu, spupu saya kawen..maka..saya doakan dayu berbahagia..amin!!

    ReplyDelete
  17. terima kasih atas segala ucapan 'selamat pengantin baru' dari kamu sekalian
    sgt2 hargai nya...
    smua itu doa kan...
    semoga semua berjlan lancar mcm apa yang kite kehendaki

    buat yg dpat hadir
    nanti amik gambar sama2 eh..

    buat yag tak dapat hadir
    tak mengapa, saya paham..
    hujung bulan ni, smua org nak kawin
    mesti majlis bertindih2 kan

    ReplyDelete
  18. bestnyaaa dayu nk balek kmpg dah. bestnyaaa..nk cuti awal jugak..tp xdpt T__________T

    ReplyDelete
  19. dear cik dayu... hiks hiks.. selamat pulang ke kampung k.. and selamat pengantin baru! you gonna love being a wife.. and duk di rumah sendiri! :) oh hey.. sebulan pun tak abes penat lagi with pindah and all.. tapi believe me.. mmg berbaloi.. :)

    ReplyDelete
  20. wahhh dah cuti ker dayu. selamat pengantin baru ye :)

    ReplyDelete
  21. dayu.. selamat bercuti n selamat pengantin baru.. semoga segalanye berjalan seperti yg dirancang..

    ReplyDelete
  22. hai Dayu~
    wah dah mula cuti! bestnyer!
    keje bleh balik 0430pm? bahagianyer..sempatlah nak masak2 utk bakal suami esok~

    Nieza tak amik cuti awal..mmg kawennyer cuti sekolahlah katakan..Nieza ada cuti pun 7 days per year! 2 hari sudah diambil!

    Whatever it is..
    selamat pengantin baru kepada Dayu!
    Jangan henti memblog yer!

    ReplyDelete
  23. semuga berbahagia dan segera beroleh cahayamata bagi memeriahkan lagi hidup kamu.hehe

    ReplyDelete
  24. selamat pengantin baru dayu... hope semuanye berjalan lancar

    ReplyDelete
  25. ucapan kamu semua sgt saya hargai
    ucapan itu sama taraf nye dgn doa kan
    dan semoga apa yang kamu doakan untuk saya akan jadik kenyataan
    smua majlis saya itu berjalan sempurna
    tiada masalah yng mencela majlis

    ReplyDelete