12 May 2009

mari lah ramai-ramai duduk Puncak Jalil

Dapat beberapa email, requested contact no agent rumah sewa di Puncak Jalil.

Maka sebagai seorang blogger yang baik hati *dan juga bakal penghuni Puncak Jalil yang sedang mahu meramaikan jiran tetangga* Saya dengan ikhlasnya di sini menyenaraikan contact no mereka yang saya miliki:

1. Eddy (0122309926) - Double Storey
2. 019-2753346 (nama tidak diketahui) - single
3. 0193528397 (kak Azmah) - double, tp akak ni prefer nak jual
4. 0122671534
5. 0176798018

Dan di bawah ini yang ditemui melalui lawatan tapak yang dilakukan sendiri. Kalau korang gi sana, mmg sgt lah banyak papan iklan agent bergayutan di pagar rumah tu. Pilih je mana yang korang nak.

1. 0123362994 - Vivian
2. 0123788448
3. 0122818866 - Chong

Dan ini, agent kami yang sgt kuat keje itu. Weekend pun dia balun. Kalau nak bawak tengok rumah, malam pun dia sanggup. Dedikasi sungguh.
Lim (Casa Realty) 0123824280. Kalau call dia, kata Hidayu recommend ye..*hahaha,mau mintak upah sama dia*

Bagi melengkapkan ciri-ciri seorang agent hartanah yang profesional. Dimaklumkan juga, harga sewa kat area ni bagi sebuah rumah teres setinggi adalah RM500-550. Ini untuk intermediate lot lah. Kalau nak end lot (tanah dia sgt luas, nak parking 2,3 kete no hal lah) dalam RM850. Kalau nak beli dalam RM180K.
Harga sewaan double storey pulak bermula dari RM600 (ni kalau dpt direct owner lah). Kalau owner dh renovate bagai..lain lah rege dia.

Sekian liputan saya.

19 comments:

  1. alahai...
    naper la baru nak rekemen ni dayu..
    kita dah beli rumah dah...wwuuuaaa!!!puncak jalil tu mmg best kan?

    ReplyDelete
  2. mala, dah beli umah eh..
    bestnya..
    dah tak yah menyewa
    rugi sewa2 ni

    ayu, tak ramai mana lah
    masih kekurangan jiran ni

    ReplyDelete
  3. besnye kalau dpt join...request jln bloggers puj/9... hahahaha... kompem asek bergosipan dn brtandang je kan... ;P

    ReplyDelete
  4. Dayu..ciare dah rasmi dok umah tuh mlm td...erm tp bukan sorg lah..xberani kot...hoho..mlm td bertiga dgn kakak n cousin..dan lena sampai pagi. kompom tmn puncak jalil best! =D dayu, mlm2 mat2 motor racing kat hiway kl-ptjy tuh..xdelah sepi sgt. haha

    ReplyDelete
  5. erm amik la dayu..no hal at all..guna jer idea tu..yana nk tmbah pewangi satu lg..nk g bli kt lovely lace

    ReplyDelete
  6. waa.. nampak gaye kne belajar memandu la kalo dok sane.. owhhh tidak!!!! seram sejuk plak

    ReplyDelete
  7. dah jadi agen perumahan plak budak dayu nih...

    ReplyDelete
  8. hahahahaha
    dayu mmg tiap2 hari keejaya dia berubah
    adakalanya jadik perunding perkahwinan..
    something jadik kerani
    sometime jadik tukang promosi kedai org secara persuma
    boleh juga jadik real estate agent
    mcm skrg ni

    ReplyDelete
  9. wah dah jadi agen rumh sewa ke dayu?hehe..leh bgtau contact ni kat adeq ipar..thanks ya..

    ReplyDelete
  10. dayu...sewa sebulan berapa eh area umah yg dayu amek tu?

    ReplyDelete
  11. dayu - ko amik commision mana promote umah ni..

    hehe.. betullah rate yg ko tulis tu

    my sis punya rumah double story kat puj7 -- rm600
    mine sewa dr direct owner rege rm700 pasal dia dah letak tiling. kipas sumer dah masuk. weekn ni pindah barang. yippeee

    ReplyDelete
  12. hi dayu...i pun duduk kt puncak jalil jugak dulu...tp skang dh pindah dah..still kt area berdekatan...hee...saje je nk menyibuk jugak... btw..salam perkenalan...im ur silent reader...hee...

    ReplyDelete
  13. welcome to the neighbourhood...i stay kat PUJ 7, leh laa dating ekk!

    ReplyDelete
  14. dayu, weekend nie kiter nak pegi puncak jalil...heheheh

    ReplyDelete
  15. salam....u yang naik myvi itam ke? ade aritu perasan satu couple tgh pusing2 area PUJ 9 tuh.. tp situ ade airwell kan? u sewa situ ke?

    sape lagi PUJ 7?nak cr area tu yang sewa dlm 550-600... skang duk PUJ 2 tpi kena move out sbb owner sudah mahu jual... urgent gak nih.. bulan 7 mau msuk

    ReplyDelete
  16. hoh.tgh cari area tu jugak nih.

    ReplyDelete