05 May 2009

semua hanya lah impian *bermimpi itu indah*

Kata pembuka: -yang selalunya akan tiada kesinambungan dgn perenggan seterusnya-

Sape yang tak suka berangan, impikan macam-macam. Nak itu, nak ini... otak ligat je berfikir macam-macam. Segala rasa diturutkan. Kata berangan kan, pe susah. Bukan pakai modal pape pun, cuma perlu kreatif je.

huhu..gambar konvo macam satu item yang sangat wajib ada dalam bilik seorang bekas mahasiswa/siswi kan. harus lah kan, kena tayang pada seluruh dunia, hasil berpenat payah bertahun-tahun, ingat senang ke nak dpt sekeping kertas yang bergelar ijazah tu.. payah ohhh, tanggung hutang ngan PTPTN sampai puluh-puluh ribu... *masih berani kata senang??*

Ini lah dia, bilik bujang ku yang kini berwarna pink. Mak ayah mcm sgt paham anak dia yang mahukan tema pink putih untuk malam pernikahan. Namun hakikatnya, bukan tone ini yang saya mahukan. Tapi bila balik dah siap sapu semua. Terima dengan redha. Dah cukup baik adik-adik aku rajin nak cat bilik akak dia. Dan rumah kini dah macam ada pesta kaler. Hall depan sama kaler. Ruang tengah dah tak tahu nak kata kaler pe. Tu belum tengok dinding luar rumah lak. Adik-adik tunjuk kreativiti. Derang sapu kaler kuning ngan hijau lumut *bayangkan je lah sendiri* tapi nasib baik nampak elok, kalau tak mahu akak dia ni kerah suruh cat semula. Dapur kaler kuning, budak2 ni campur lak ngan cat kaler oren, baki yang dulu. Jadik kaler?? Tak tahu...

*langsir kaler maroon juga sudah siap

Bukan nak citer pasal cat dan pesta kaler itu sebenarnya, tapi al-kisah bilik kecik saya yang bakal jadik bilik pengantin nanti. Bilik saya kecik je, sebab guna sorang. Tak boleh besar-besar,nanti adik-adik jeles. Tapi masuk bilik derang lagi jeles. Ada tv, ada dvd, ada PSP. Bilik akak dia, apa pun tarak...siap budak2 ni buat tempat salin baju lagi sebelum ni. Mentang-mentang tuan bilik takde kat rumah, sesuka hati korang je convert bilik aku jadik bilik persalinan korang eh...

Sebelum itu, abaikan keselerakan katil itu... *tuan dia malas nak lipat comforter elok2*
Iye..iye itu katil yang akan jadik katil pengantin...

Dan skrg, sejak beberapa hari lepas, asyik berangan je sampai ngigau-ngigau nak kan dressing table. Sbb dressing table lama *yg pakai dr zaman sekolah* telah dilupuskan dgn jayanya oleh tuan dia masa kemas bilik time tunang dulu. Dan seperti biasa, dah namanya berangan kan, kasik kaw-kaw lah. Haruslah diimpikan yang best-best je. Biasalah, perangai selera tinggi, tapi peruntukan paras hidung.

Kalau dapat satu yang mcm ni, memang tido pun tersengih lah Dayu. Silap2 tido depan dressing table. Tapi rasa sedar diri segera muncul. Nasib baik dia datang cepat, kalau tak memang naya lah.
Dan sebab rasa memang tak kan dapat *takde ke orang nak taja. Taja lah, nanti saya tolong promote kedai awak kat blog... percuma je. -berangan lah ko dayu-* Tapi rasa ingin macam meluap-luap, dapat yang ala-ala pun jadik lah kan.

Kita carik TV Cabinet yang rendah, lebih kurang macam kat atas ni. Kat cavenci ada je yang murah rasa. Pastu carik full length mirror *kat ikea bape rm erk??? lekat kat dinding atas cabinet tu.
Dan terima kasih kepad en photoshop yang telah memberi gambaran awal bagaimana rupanya dressing table ku nanti. Tambah sikit vase ke, frame ke tepi-tepi tu. Jadik lah kan...


Tak pun, buat je gini. Lagi senang. Tak yah nak susah2 lekat cermin kat dinding.

-kan dah kata, berangan tu seronok. bila nak direalisasikan entah....-

22 comments:

  1. hehee..berangan tu free dayu
    takpe.tak salah
    best pe ;P
    tak dapat lagi ke dressing table tu?

    ReplyDelete
  2. dayu, rasanya idea melekatkan cermin ke dinding adalah sangat BEST!!!

    tapi, carik yang sama lebar dengan meja la... baru nampak double best kot??

    pape pon, dressing table sesi berangan yang gambar nombor 1 sangat cantik!!!

    oh, sempat google kan untuk dayu;

    http://www.custommade.com/gallery/Custom_Wood_Designs/dressing-table.jpg

    http://www.bramleybedcentre.co.uk/images/cabinet/cotswold/554_Dressing_Table.jpg

    https://images.furniture123.co.uk/F123images/Catalogue/itm/HOM001/fol040555.jpg

    oh, selamat mencarik idea lagi dayu!!

    ReplyDelete
  3. weeweiitt..lawo2 dressing table ko nak ek..kalo aku kaya aku buat adiah tuk ari kawen ko nnti dayu..apakan daya..aku insan biasa..huhuhu

    ReplyDelete
  4. tak salah pun nak berangan. amy ada tengok kat mana entah, dressing table dia cantik. murah pun murah. tapi lupa plak nama kilang furniture tuh.

    ReplyDelete
  5. wah macam macam pengantin punya impian ye...

    katil lagi penting dayu dari dressing table...hahah

    ReplyDelete
  6. saya suke! saya suke!.. saya suke berangan..

    ReplyDelete
  7. dayu,
    lagi 3minggu je eh nx ke jinjang pelamen;)

    all the besh for ur wedding =)

    ReplyDelete
  8. wah wah.....
    tinggi benar anganan kamu dayu..
    bagus2.. cita2 = angan2

    ReplyDelete
  9. Dayu tampal cermin 4 segi tu dari atas smpai rak...kat ikea ade 4 pcs rm 25..tesco murah skit 4 pcs rm 20...pena nmpk bilek kawan camtu sgt la sweet p x tau la sesuai ke tak...Dayu cube berangankan lagi...hehe

    ReplyDelete
  10. zuris:
    berangan je. dressing table masih kat kedai. masih dlm paler otak
    tak di realisasikan lg

    aishah:
    huhu..sempat aishah google untuk dayu
    sgt rajin..dan ape yang aishah pilih ada yg lagi menarik

    pid:
    time2 ni lah ko nak ngaku ko insan biasa, ko mmg la
    tak pun ko taja 80% lah
    aku sgt berbesar hati

    amy:
    kat mana amy?? ingat balik amy
    pastu bagi tahu dayu kat mana

    yuzz:
    biasa lah. impian mmg tinggi
    katil dah ada.. dh cukup kukuh dh tu
    ahhahahaahha

    farhana:
    mana ada org tak suka berangan
    benda free kan
    syiiookk lak tu

    nani:
    iye..lagi 3 minggu
    harap2 smua akan berjalan lancar mcm yg dirancang. amin

    ReplyDelete
  11. desing yg last skali tu pun cun' gak kan .. simple ajoo

    ReplyDelete
  12. berangan lah satu menda yang no limit. best best.

    :)

    ReplyDelete
  13. wah..mimpi macam2 nampak..?tapi yg pasti//PTPTN loan tu dan bayar ke?emm...dayu naper x mimpikan flat tv yg besar...heheheee

    ReplyDelete
  14. wow..pink...sweet colour...saye rse dayu patut carik cermin yg beso skit ngan sepadan ngan saiz meja tu...selamat menghias bilik..ehehehe...^_____^

    ReplyDelete
  15. berangan memang best.hehe dah makin dekat hari ni, mcmana?semuanya udah ready?doakan la aku dapat kerja cepat dalam bulan ni.dapat la aku pegi kenduri ko tu nanti sebab dapat 'bonos' tu.hehe

    ReplyDelete
  16. heheh..
    idea dayu same cm na punye la..na beli set katel je..
    sbb harga dressing table yg set katel ni pun dah cecah 7rat..
    xmampuuuuu..huhuhu

    meja tu dah ade,
    cume cermin je g tempah,
    yg besar punye xsmpai 1oo pun,
    save gler dah kat ctu :p

    ReplyDelete
  17. macam2 idea dtg
    dgn kamu2 smua bagi lagi
    tp bila nak gi carik ni??
    huhu..mengapa JB dan KL itu jaraknya 329km bukan 32.9 km je

    ReplyDelete
  18. dayu...
    nad ade idea jugak....
    nad baru jer buat kat master bed room umah nad...
    nanti nad upload kat blog k...

    murah pun murah...modal nad juz dalam 300 jer...tu pun xsmpai 300rasenyer...

    kalo nak cepat gambarnyer...email kat nad k...

    ReplyDelete
  19. owh umah tu? erm jln PUJ9/27..

    nape dayu? kite berjirankah? =D

    ReplyDelete
  20. dayu...tak salah berangan :)

    ReplyDelete
  21. mmg berangan tu kerja kita....hikkk

    ReplyDelete