11 May 2009

badan penat, duit habis pun masih kata kawin tu seronok *berani la ko kata tidak*

Hari ni badan rasa sangat penat. Ras letih sungguh. Kehidupan di hari minggu sangat lah padat. Seharian ke hulu-hilir kami berdua, tu pun ada lagi tak selesai. Dah tak larat.. rasa tak sabar nak balik umah dan tido sepuas hati *tp aku sgt geram sbb mata tak nak katup..benci*

Kehidupan bermula seawal 10 am *haahahah, ini adalah awal ok untuk kehidupan di hari Ahad* Ada date sama tuan rumah di Tesco Taman Midah jam 11 pagi. Dah lah bangun lambat,nak kejut en ekwan tu bangun lagi. Kejut dia je dah setengah jam, baru nak berjawab telefon tu. Dah kawin nanti, tahu lah camne nak kejutkan dia ni. Siap sedia lah kamu ye...
Maka bergegas lah kami berdua ke sana *takmo la lambat, bad impression katanya* Sampai2 withdraw duit dulu, 1st advance payment.

Bincang-bincang, request itu, request ini. Sign itu, sign ini.. Dalam kul 12 gak baru abis. Rumah anak landlord sebelah rumah je. Senang aku nak komplen pape nanti. So, it's decided. Situ lah nanti kediaman kami bermula Jun 2009. Mintak nak masuk ujung bulan, nak cuci2 rumah, masuk barang..tapi tuan rumah kata, dia ada lagi nak renovate. Nak pasang tile skit lg, nak pasang lampu kipas segala. Maka, lepas majlis kat JB la baru bleh amik kunci. Merasa lah tumpang umah En Izan jap nanti..

Breakfast *breakfast ke?? brunch kot* kat Big Apple dan straight ke Jalan TAR. Misi mencari persalinan lengkap En Ekwan untuk majlis akad nikah pun bermula. Gi Wisma Yakin terus. Situ kan banyak baju melayu. Dan setelah puas memilih, dapat sepasang baju melayu ngan samping sekali RM240 *kira murah la kalau banding ngan kedai Den Wahab tu kan* Waktu belek2 songkok kat situ, Nabil sampai ngan Irma. Derang carik baju melayu. Nak je tegur tanya 'korang nak nikah dah ke?? bile??' Tapi tak tertanya pun...*simpan dlm hati je*

Lepas tu misi carik tudung ngan telekung pulak. Selesai, masuk Semua House. Ingat nak makan pastu carik Al-Quran. Sekali terbeli benda lain *sekali lagi kejadian 'ter' ini berlaku. mintak ampun* Huhuuh, dan secara rasminya peruntukan untuk HP baru telah habis digunapakai. Dan bendahari negara iatu En Ekwan telah berkata 'pilih satu je, tak boleh dua-dua' Baik lah.. kalau nak HP baru saya beli sendiri je nanti *en bendahari tolong tambah skit eh..*

Semua barang dalam senarai untuk dibeli di Jalan TAR sudah berjaya diperolehi. Maka, seharusnya ke Sogo pulak, tapi kedai cermin mata telah menelefon suruh datang kutip barang yang ditempah. Maka cancel Sogo kita ke Cheras Leisuremall. Camne tak penat,asyik berulang alik je kejenya..*ni pun dah siap gilir2 drive, kalau tak mahu laki aku ponteng keje arini*

Hhahahaha, sangat lama tidak tengok dia ber'kaca mata begini.

*nk guna cermin mata dia tu as one of hantaran...tapi dia kata nak pakai je dulu. lantak la uncit

18 comments:

  1. Dayu...sungguh active ya kamu bersopping!!harus la jeles jeles ni...

    ReplyDelete
  2. terbeli apa kat semua house tu? hehehehe

    ReplyDelete
  3. nak kawin ni, mesti lah duit mengalir dengan laju jer kan? agak-agak, berapa ribu dah abis ekh??

    ReplyDelete
  4. huh!!!!
    mmg sangat penat masa nak kahwin aritu..tapi zaman saya dah berlalu..weee~~

    ReplyDelete
  5. fuh...I baca pun penat :P...hepi for u ;)

    ReplyDelete
  6. WAAAA....ni baru nak kawin....klu dah kawin..cam ner agaknya..harap2 still leh soping..hehee

    ReplyDelete
  7. wah.. asyik ter jer kak dayu nieh.. heheh.. tp ter ter tu adalah satu kemestian.. kan.. alasan nya nnt.." ala.. nnt sale habis, naik harge..dah murah beli la.." haha..

    Sue da dapat kad kak dayu..
    insyaAllah sue datang nnt, bukan ngan encik hubby to be, insyaAllah ngan future mother in law.. hahahha

    ReplyDelete
  8. takpe lah..penat pun penat lah
    asal segala benda selesai
    duit abis pun takpe lah
    lantak la..sekali ni je
    dah kawin nanti duduk rumah senyap2
    main badminton je ptg2

    ReplyDelete
  9. biase la ujung minggu jer sempat g saner sni bli itu ini utk kawen..hari biasa balik keje dh melepek..huhu tp serius ar benci tgk balance akaun..huhu

    ReplyDelete
  10. huhu...xpe...dh nampak dh "kehidupan bardua" baru bermula...

    chaiyok2

    biar duit abis...asal hati gumbira...ececeh...

    ReplyDelete
  11. rs cm seronok je kwen, shoping manjang je..

    ReplyDelete
  12. wah dah jumpa rumah..yei...=)

    ReplyDelete
  13. dayu mmg kreatif bershopping :)

    ReplyDelete
  14. tesco taman midah..

    laaa dekat sangat dengan tempat kerja yuzz..

    hantaran spek mata?..

    x ambik gambo nabil+irma ke

    ReplyDelete
  15. biasalah Dayu, nak kawin mestiii punyer kene kuar duit. kene pakai byk duit. Walau bajet macamana pun..pasti akan ter-lebih sudah! hehe.
    samalah kita..kadang2 rasa nak jual balik je benda2 yang dah beli..dan tak pakai dah. contohnyer..tudung nikah dan veil kaler gold. sape2 berminat..bleh contact Hanieza yer..jual murah2 aje...tapi after 7 June lah ye..
    Nieza hanya tunggu hari je..
    Doakan!

    ReplyDelete
  16. dayu, beli telekung kt kedai mana eh? harga ok tak?

    ReplyDelete
  17. betul la
    nak kawin sgt byk pakai duit
    sampai abis smua peruntukan
    ngan kehidupan lepas kawin lagi
    sgt penat lah

    ReplyDelete
  18. hak...kasik die pakai seminit je spec tu pastu trus bukak bungkus blik dayu...hik..

    ReplyDelete