09 May 2009

nak bina keluarga, kena lah ada kediaman kan

Lawatan tapak dilakukan kali ke-2. Kali ini bersama agent yang sgt ramah, dan sgt fasih berbahasa melayu. Paling tak boleh tahan 'u anak sorang je kan' Dah berkali-kali aku kata 'we're not married yet lah Lim, our wedding is on this 31' Tapi tak jugak ingat2 dia ni tau.

Janji 1.30, tapi dia tak setel lagi ngan buyer lain. Maka pusing-pusing la kami sekitar Bukit Jalil tu. Puas carik, mana lah teres setingkat kat Bukit Jalil ni. Bila Lim tunjuk, kat PUJ9 rupanya, kat deret belakang double storey.

our potential home sweet home, membina kehidupan baru berdua. Luckily, grill is already provided by owner. kalau tak mmg reject lah. Kawasan baru kan, sunyi lagi. Tak ramai orang..*ada sikit seram lah*

'nak merempit kena lah bawak cik yu sama mcm ni' Takde makna dah nak merempit En Ekwan wehhh, cukup2 lah gaya hidup bujang awak tu. Sila utamakan Cik Yu awak yang akan tiba-tiba jadik penakut duduk rumah sorang-sorang ni. (Note: Merempit adalah gi test power EG, yg tak baper power tu bersama rakan-rakan)

En Ekwan kata 'petang2 kita main badminton kat depan ni eh yang' Hahahahah, weekend je lah, hari keje takde masanya nak ber'badminton sayang weehhh..

Dan esok ada perjumpaan bersama tuan rumah. Mahu tengok dulu camne rupanya org yg nak sewa rumah dia ni. Dah lah asyik tanya 'u keje apa?? keje mana??' Takut kita tak bleh nak bayar sewa kot, mungkin dah pernah terkena kot.. Takpe lah, kita layan kan je.

Dari sana terus ke Nilai, memborong carpet. Memang rambang bijik mata ni. Tapi sempat ah masuk 4,5 kedai, buat perbandingan harga. Bila dah jumpe kedai yang sesuai, hak memilih material diserahkan kepada Dayu. Tapi corak, kaler En Ekwan punya kata putus. Carpet mmg murah lah kat sana, kalau kat Sogo/Jusco confirm dah beribu harga carpet yang kitaorg pilih tu *sgt panas lah Nilai 3 tu* From there, gi Cheras Leisuremall pulak. Buat cermin mata En Ekwan *dia sgt best, cermin mata pun company sponsor, boleh claim bagai..sgt jeles lah*

Dan saya sudah sgt penat. Sudah tiada tenaga lagi mahu ke Semua House carik baju melayu dan samping untuk Ekwan. Esok je lah kita sambung ye...

*fews had received my simple but nice invitation card. luckily, most like it. Rasa sgt berbesar hati, dan puas sgt. hasil keje ku dihargai
*sudah jumpe kasut nikah dan juga nak pakai time sanding... kena tekadkan hati, beli je lah

19 comments:

  1. wahh... bestnya sudah mau kawen.. :D
    ngeee...
    besh2... tahniah ya.. :D

    ReplyDelete
  2. cantik lah rumah tuh. berapa ekh sewa nya? amy pun tengah mengusha rumah tapi most to appartment. takut plak nak duk sorang rumah2 teres ni.

    ReplyDelete
  3. Dayu...nnt psg gril seme lubang2 yg ada ek...
    rumah ita kna masuk kut tingkap bilik air..yg kecik giller tuh...
    renung2kan dan selamat beramal...
    hihihihihihi...

    ReplyDelete
  4. Wah2...rumah pon dah ade ni..semngat!!!

    ReplyDelete
  5. hehehe... dayu
    kita duk PUJ2 lepas ni
    sorry lambat balas komen
    rumah 2 tingkat
    sewa RM700
    landlord melayu mmg nak tenant melayu gak tu yang dapat tu

    ok gak rumah ni.. berapa rental?

    ReplyDelete
  6. hi dayu :)
    lin pun ada kt sana, nilai 3 sabtu. panas yg amat! slmt menghitung hari ya :)

    ReplyDelete
  7. ok la tu dayu.. br nk tgal berdua kan...

    ReplyDelete
  8. berdua lebih baik kn doyot...;p

    ReplyDelete
  9. kat bukit jalil ke puncak jalil ni?standard la owner tanya soalan gitu.yang dia duk ulang ada anak ke tak tu pun satu hal.kalau anak ramai memang dia kasi warning sbab takut rumah dia punah.hehe

    aku dah dapat kad jemputan ko yang sangat ekslusif tu.insya'allah murah rezeki nanti aku hadirkan diri macam aku janjikan sebelum ni k? doakan je aku dapat keje cepat2.hehe

    p/s:main badminton?dah dekat 6 bulan aku kawen tapi hajat main badminton kat depan umah tetap terbantut.hehe

    ReplyDelete
  10. senget: iye, sgt best..duit yg abis juga adalah sgt best

    amy:
    amy..jom..duduk sini, ramaikan penghuni kat sini..meh..murah je sewa dia amy..ajak shima skali

    ita:
    yeah..that the 1st concern
    tapi owner kata, abis dh smua lubang dia dah tutup..takpe,nanti cek balik
    kalau ada lagi mana2 lubang
    mmg kena mintak dia grill

    pid:
    ye..dah tak sabar aku nak cuci umah
    ahahahahah
    tapi awal jun baru bleh masuk

    aurinh:
    PUJ2 ..tapi dekat je kan
    masih dalam satu komuniti yg sama
    ada pape aktiviti masih bleh buat sama2...
    yay!!! ada membe dah kat PUJ2

    ReplyDelete
  11. agagaga...kompom sama bentuk umah kite..hewhewhew ^_-

    erm PUJ9/.. bape dayu??kahkah..ntah2 betol2 jiran nti =D

    nti kite exercise badminton sesama yek ;)

    owh encik ekwan suke merempit ek? kalo keta dia rosak ke ape bleh lepak umah kite..bakal husben kite mekanik :)

    ReplyDelete
  12. bes la dayu dah comfirm rumah..
    na ni
    :(

    ReplyDelete
  13. dayu kite dah nampak dah..kat tiang tuh tulis PUJ9/27A kan? hehe...dekat giler umah kite...bahagian blkg tepi hiway kl-pjy kan??hikhik..cuma kita di row yg berlainan..but still berjiran..woh0o..berjiran dgn blogger =D

    ReplyDelete
  14. sure tak sabar2 nk pindah masok umah tu ngan soping brg2 keperluan umah baru kan

    ReplyDelete
  15. mmg sgt excited menunggu masa nak masuk umah
    tp masa sgt suntuk
    tiada masa dah nak membeli brg rumah
    rasa tak nak amik tahu smua dh
    tp kena gak

    ReplyDelete
  16. nak joing main badminton leh...kita beregu.. hik

    ReplyDelete
  17. wahh. mesti seronok kan dah tgk2 rumah? :)

    ReplyDelete
  18. nice house!! tapi kalau dapat corner lot lagi best!!

    ReplyDelete