07 May 2009

bukan saja tangguh lah

Kalau aku kata baju untuk majlis bertandang pada 21.6.2009 nanti masih belum ada korang sila lah percaya, sebab ini memang betul-betul. Bukan tipu punya...

Dan baru pagi tadi kelam-kelibut carik caterer. Ye, hasil perbincangan bersama En Ekwan malam semalam, dia decide nak pakai catering je. Dan hasil bantuan Cik Nano, caterer telah berjaya ditemui, dengan budget yang telah diperuntukkan. Insya Allah, 16/5 ni kena turun Kuantan. Nak food testing, Ekwan yang mahu sangat cuba dulu.
Harga dia kira sgt reasonable lah, dah lah takde mileage charge. Kalau bridal buat gini gak kan bagus..
-dan ini buat aku rasa betapa blog ni betul-betul membantu dalam menguruskan hal kawin ni. banyak lagi sebenarnya..lain kali lah kita hurai secara detail kan...

Dan hari ini juga adalah hari meng'google dan meng'email meminta quotation dari bridal-bridal di Kuantan untuk majlis bertandang *some had replied* Namun lawatan harus juga dilakukan, mana boleh main caya je ngan baju2 yang dia tayang dalam website tu...

Any recommendation?? Really appreciate it guys...

*nasib baik 21.6 tu bukan cuti sekolah. kalau tak merasa lah aku sanding pakai baju nikah tu je

20 comments:

  1. owh dekat umah ekwan 21/6..xpe xpe ada lg sbulan 3 mggu..sempat lagi cari2 baju..chaiyok =D

    ReplyDelete
  2. waaa dayu.. jgn wat last mnit nnt kelam kabut... ape2pun masih sempat lg.. cepat2 setel kan sume.. chayok! dayu

    ReplyDelete
  3. relax...lambat lagi...ada masa lagi...

    ReplyDelete
  4. pakai baju kurung yg ko bw g keje je dayu..hahaha..

    ReplyDelete
  5. siap testing food lagi...

    bape rm 1 org?

    ReplyDelete
  6. takpe2 sempat lagi tu dayu. time tak cuti skolah kompem banyak je yg available lagi tuu

    ReplyDelete
  7. mungkin sebab rasa mcm lambat lagi, dan time tu bukan cuti sekolah..maka kami dgn rasa tak bersalahnya selesaikan dulu urusan majlis kat JB...

    takpe..takpe.. ada masa lagi kan

    *insay allah, tidak berbaju kurung gi keje aku pid...ko saja eh nak kenakan aku

    ReplyDelete
  8. ish.. der lagi sebulan lebeh.. sempat kot.. kak dayu excited prpared belah kak dayu jer ek? tp sue pon camtu.. belah laki xprepared aper pon lagi wahahah..

    ReplyDelete
  9. bole lg tu dayu crik baju...p jgn la rilex sgt!kang berbju nikah jek ke maran kang...dayu gak y tarik muke 16..hehe

    ReplyDelete
  10. dayu,
    nanti turun kuantan,
    dayu pergi kompleks teruntum je,
    dlm sane byk dah bridal2 yg bley ushar,
    lawa2 lak tu..

    ReplyDelete
  11. mungkin sebab terlulu kusyuk kat majlis JB..smpai terabai majlis maran
    tapi hakikatnya..
    sebab duit cukup2 je maa...
    camne nak rancang sekali gus
    kena buat ikut fasa...

    komplkes teruntum ye...

    akan ku redah dia nanti..

    ReplyDelete
  12. byk masa lg dayu.don wory ye.yg penting lepaskan kenduri belah u dulu

    ReplyDelete
  13. dayu okeyh lah lagi, duk area JB and kuantan. banyak jugak dlm website untuk di google.

    amy belah2 kelantan sana susah nak meng'google'.

    ReplyDelete
  14. isk....dayu..
    jgn buat last minit..nnt kelam kabut satu hal. pastu nanti yg kita berkenan x de terpaksa redha je ngan yg kita x berkenan..seyes...percaya lah cakap yg dah berpengalaman nih..ehehehe

    ReplyDelete
  15. cian nye kat dayu...berusehe dayu... ;p

    ReplyDelete
  16. ye..ye kalau boleh mmg tak nak tangguh2 atau buat last minit
    tp we had no option
    as duit tak dtg selepuk kan

    tp hopefully takde lah sampai terpaksa redha dgn pilihan yang kita tak berkenan

    tapi pentingnya, majlis tetap jalan kan

    ReplyDelete
  17. alamak dayu, tak mampu bantu hal ini... tapi cara kedua, cuba belek yellow pages... errr, tu kalo dah terdesak ke?? =p

    ReplyDelete
  18. dayu nie org kuantan upernyer ye? selama baca blog baru nurul tahu. hehehe :)

    ReplyDelete
  19. yup...ade blog nih...byk membantu kn, kwn pn jd ramai!

    ReplyDelete
  20. Dayu,sewa baju kat KL pun boleh kan..pastu bwk ke Kuantan after a week pulangkan semula..boleh gitu kan..

    ReplyDelete