11 March 2011

Mood Pagi Jumaat: Tempat saya membuat keje

Hari ni hari Jumaat, ada jamuan suku tahun sebentar lagi. Pukul 11 lebih tepatnya, tapi mood keje aku dah menerawang entah ke mana. Mood bekerja tiada. Bila chehck organiser melambak kena buat sebenarnya, tapi aku pilih untuk tak buat keje. Memang hampeh.

Dah lama tak tayang workstation *malu sebenarnya*

saya perlukan meja yang lebih besar

Meja aku memang sentiasa penuh, tak pernah kemas. Bila tepat jam 5, aku terus tinggal kan je meja aku. Takde la aku nak kemas dulu siap -siap segala benda yang aku guna tadi. Macamana aku last guna tadi, gitu la aku tinggalkan. Esok pagi hadap balik. Kadang tu macam segan jugak ngan kawan lain. Elok je meja derang berkemas. Meja aku je macam halilintar.

Ni pun segala guidelines aku dah letak dalam almari ni, kalau aku longgok atas meja gak memang aku tak terbayang la camne rupa meja aku.

Bukanlah aku malas nak kemas, kang aku kemas esok gini gak jadiknya.

Aku rindu workstation yang lama, yang memang super duper luas. Aku ada 3 ruang. Satu meja untu komputer je. Satu meja untuk aku ngadap segala jenis dokumen dan drawing. Satu lagi tmpat untuk aku membuat sepah. Dan semestinya, partition aku yang paling sepah. Itu tetap. Bulan 6 ni nak pindah opis baru, dapat duduk dalam bilik. Aku nak pasang azam, tak mahu sepah-sepah lagi. Nak kemas dan teratur. Saya pegawai 5'S. Kenalah jadik contoh terbaik.

orang ni lah yang workstation nye bagaikan kena serang garuda
-gmbr segar pagi ini-


*kalau aku keje ngan private camne lah agaknya rupa workstation aku kan

15 comments:

  1. amboiiii
    lawo shawl ibu cha hr ni,
    bertingkat2 ombak bwh tu :p

    ape beza w/station antara gomen ngn private yg dayu maksudkan??
    bg na cam same je..
    ke gane?

    ReplyDelete
  2. apa kata harinie takyah wat kerja.tp kemaskan workstation itu ;)

    ReplyDelete
  3. dayu beli tudung tu kat mane ek? cantik.. nak beli jugak..

    ReplyDelete
  4. haha. kalau kerja dgn pvt sure lagi haru workstation kamu agaknya Dayu!

    ;p

    ReplyDelete
  5. meja sepah tanda banyak keje & buat keje =)

    ReplyDelete
  6. iye..iye
    ptg kang kemas sebelumbalik
    baru nanti nak keje ari isnin mcam tak tau mana nak mula
    hahahahaha

    tu plain cotton shawl je lah

    cara pakai kot buat dia nampak berombak2 bertingkat2

    ReplyDelete
  7. hahaha..afni pun da berjaya request cabinet baru. ni semua salah company yg tidak mengamalkan paperless environment..hahaha..cett!

    ReplyDelete
  8. cantek lg ws dayu tu... meh dtg opis jiha hahahaah

    ReplyDelete
  9. sama la kita dayu...kalau tak bersepah jangan panggil workstation...hehehhe

    ReplyDelete
  10. dayu kire best sgt2 la dpt ade bilik sendiri...

    syok..takde org sesuibuk meninjau nak meninjau keje org atas meje sikit ke byk.

    dayu dok dalam bilik leh deco bilik..mood keje salunye lebih baik dr kat partition luar yg lapang tu.

    ReplyDelete
  11. huhuhu ada la jugak workstation..elly..ni la kaunter ni la meja..ni la..tempat lepak..tak best..tak leh letak2 frame gambar

    ReplyDelete
  12. best2 gak dpt dok dalam bilik
    privacy kan
    tp mcm dah biasa la dok open opis
    mcm lagi best
    senang nak jerit2..'wehhh nak makan kul bape ni??'
    skrg ni msgr je
    bilik sebelah tp msgr
    hahahahahha

    ReplyDelete
  13. dlm plastic bag tu ada apa? ehh dayu pkai bedak agnesia kt tang mana? hurmmm musykil nih

    ReplyDelete