23 March 2011

Tetap sama

Tadi tengah ber'facebook, bila tengok album-labum orang kat sidebar tu. Kuar pulak album adik aku yang bertajuk 'Mak & Ayah' Ada gambar mak dan ayah masa muda-muda. Terus aku save.

Dan bila aku tatap semula, gambar-gambar tu. Uiiihhh, muka mak masa muda-muda sama la macam muka aku masa kini. Maka, dah tau tua nanti camne rupa aku. Tapi macam sedih la, mak aku maintain je ramping. Nape aku tak warisi kerampingan beliau?? Kenapa??

uuiiihhh, hebat mak i posing dulu kala.

Sama kan?? Mata aku tengok sama. Ke mak aku lagi comel di zaman mudanya??

Dan bila tengok gambar ni, lagi teruja. Mata aku mengatakan rupa budak dalam gmbr tu, muka dia, ekspresi dia serupa seperti Eisya. Memang sah anak ibu. Tapi nape rambut awak tak selebat rambut ibu Cha?

Keluarga kecil En Abdullah & Pn Hamidah

keluarga kecil kita (:


14 comments:

  1. aah lah dayu...
    kamu masa kecil sama macam cha lah...
    anak ibu kan...
    mata tu bulat je tengok orang.. :)

    makcik hamidah cantik sangat..!! :)

    ReplyDelete
  2. dulu ade minyak kelapa kot sapu kt kepala tu pasal rambut lebat..hahhaa mak pun xder makan mknn MSG, skrg mak seme hentam..kui2..er ade kaitan kah?

    ReplyDelete
  3. hihihih sebiji ibu la eisya.... anak ibu.. tak cam isya...anak papa..hihihi ape2 pun dayu ttp sweet..mana ada gemuk la

    ReplyDelete
  4. haah lah dayu...mmg same muke cha ngan dayu...heheh....besnye...ngk kompom dah tau anak dayu kan...heheh

    ReplyDelete
  5. Entri sweet. Cha ade iras dayu, macam turning back gambar tu, mak =dayu, dayu = cha.:)

    faham ke tak eh..hihi

    ReplyDelete
  6. sweet,
    suke tgk yg gmbar ber3 tuh..
    dulu vs skrg..
    hehe

    ReplyDelete
  7. sama kan..kan
    nampak gayanya sampai bergenerasi lah muka kami anak beranak serupa je

    nanti muka cucu aku pun mcm Cha gak

    ReplyDelete
  8. sebijik :)

    cakap pasal gambar hari tu balik banting cari gambar2 lama terjumpa gambar nurul toncang dua terus teringat raina. sebijik okeh cuma kulit dan mata raina ikut papa dia.

    ReplyDelete
  9. terbaik!!! nanti aku test carik gambar aku mase kecek ekkk

    ReplyDelete
  10. heehhe..muke eisya mcm muka deyu mase kecik...muka dayu mcm muka mak dayu dolu2..=p

    ReplyDelete
  11. a ah la dayu, same sgt2... beza moden x moden jek..

    tp daku sgt yakin , mase tu mak dayu dh up to date abes dahh.. hihihih

    ReplyDelete
  12. wah gamba yang last tu sgt classy =)

    ReplyDelete
  13. like....like mother like doter la :)

    ReplyDelete
  14. wah classic betul gambar2 nie....mana nak tumpah kuah kalau tak ke nasi

    ReplyDelete