20 July 2011

Pemusnah Mood

Ini antara sebab kenapa aku rasa nak buang je shout box kat sidebar tu.

Aku sebolehnya malas nak layan dan amik peduli benda-benda macam ni. Tapi bila aku terbaca, hati jadik tak tenteram. Rasa tak tenang. Nampak macam tak memberi apa-apa kesan, tapi hakikatnya terpikir gak.

Selalu shoutbox tu akan disable sebab segala application berunsurkan chatting adalah disekat di pejabat. Tapi pagi ni, orang bertugas lupa nak blocked kot. Tu yang seronok aku main FB. Dan benda ni pun enable la semula. Tu yang terbaca tu, sedangkan dah lama dah.

Sejujurnya aku tak pernah nak berbangga dengan jawatan aku sebab aku sendiri tak rasa hebat mana. Tak pernah rasa nak khabar satu alam apa keje aku. Tak terlintas. Something aku pun macam segan nak bagitau aku keje apa. Tapi kalau ada yang rasa macam aku nak riak ke apa, mintak maaf lah. Tak terfikir pun.. sebab aku tak rasa pun keje aku ni best sgt sampai nak kena hebah kat semua.

Lain lah keje aku melancong keliling dunia ada orang taja. Tu memang aku gebang satu dunia.

Tapi kan, kalau benar meluat sungguh dah rasanya. Janganlah sorok-sorok macam ni. Kenalkan diri kan lagi senang. Senang aku nak mohon maaf ke kalau dah buat orang rasa meluat kan. Paling tidak pun, lepas dah lepas geram kat shoutbox tu. Hantar email. Lagi best apa kalau hentam orang kat email. Bleh tulis panjang-panjang.

Anyway, keje achik memang tak best mana. Tu lifestyle achik cam orang ulu je.

42 comments:

  1. die jeles ngn dayu kot..sbb tu die tulis gitu..ni mesti org yg mmg iri hati ngn dayu dr dulu ni..tak kan lah tak alih2 jek kan nak ckp gitu....

    ReplyDelete
  2. CEH !gUEST , POORAH!WEI INGAT SENANG KE NAK DAPAT TITLE ENGINEER?aPA KO INGAT ENGINEER SEMUA KAYA RAYA KE?

    LANTAK LA TUAN RUMAH NAK BANGGA KE DENGAN TITLE DIA ADA,NI RUMAH DIA..SUKA HATI LA WEI!

    huh!bikin marah jugak lin bila baca

    ReplyDelete
  3. astaghfirullah.. tak tau nk ckp pe. menghina org lain dah jadi takde benda bagi sesetengah manusia.. mintak dijauhkan dari sikap sebegitu..

    ReplyDelete
  4. bersabar dan ignore saja dayu, dulu nurul pun pernah kena hentam kat chatbox tu. sebab itu nurul dah buang chat box dr blog nurul. sbb malas nak layan org yg jadi si anon2 ni

    ReplyDelete
  5. hmm sabar byk2.. tak yah sedih2 k.. biasala tu, baling batu sembunyi tgn.. tak de telo kot org tu. hehe

    ReplyDelete
  6. dayu sabar eh..xbaik tau dorang nie..

    ReplyDelete
  7. sabar lah Dayu, orang camni mmg jangan di layan.dah la pengecut tak letak nama. ish ish

    ReplyDelete
  8. motip ada orang moron gini? adoiyai. tp GUEST ->> Get a life! At least Dayu enginner. KO ado???

    ReplyDelete
  9. Orang macam ni selalunya dia tak happy dengan life dia. Dia rasa life dia tak se'best' life org lain sebab tu dia suka mengutuk orang. Abaikan je apa dia kata. Ulu2 pun janji kita happy dan bersyukur dengan nikmat Allah kan.

    ReplyDelete
  10. biasalah tu... sabar jer... at least kita ada blog, sukati kitalah nk tulis apa kn? dia ada? hihihi

    ReplyDelete
  11. kita sesama blogger mmg memahami
    kita mmg sgt tak suka benda2 gini
    tp tulah. adat kan
    mana ada orang yg sentiasa setuju, seronok tgk org lain sedikit senang
    ada je rasa dengki
    it's either nak luah kan atau diam2 jgn tambah dosa
    bila ada yang luahkan.. boleh je terima. tp jangan lah berselindung gini gaya

    tak cool tau

    ReplyDelete
  12. Pelik kan ada manusia macam gini? Apa yang dia sakit sangat entah tengok life orang. Life kau tu bandar sangat ke?

    ReplyDelete
  13. busuknya hati orang tue..kalau berani tulis la nama...main serang macam tue je....sabar ye dayu

    ReplyDelete
  14. ade jugak org ceggini ye dayu.....x bertamadun langsung

    ReplyDelete
  15. Adoi....sakit hati bila ade orang macamni. Biarkan lah diorg yang busuk hati tu.

    Dasar Stalker! Go n get ur life!

    ReplyDelete
  16. adoi
    pelik dengan orang orang gini
    may be dia jeles dengan life achik dayu ni
    biasanya kalau org x dengki dia x komen gitu
    sabar ya
    yg penting bukan semua org bole dapat titlle engineer
    :)

    ReplyDelete
  17. jahatnya mulut. eii.. tu pasal ana takde dah mende tu.. banyak komen2 sebegitu..

    sabar ye nurul..

    ReplyDelete
  18. huh, apa punyer manusia nie... die xd title engineer 2 dayu.. so, xpe laaa.. bia kan die... klu xsuke tgk, xyah laa baca blog nie kan.. hampeh tol manusia bangang nie... hehehhe.. cool dayu yea....

    ReplyDelete
  19. saya langsung org kata saya keturunan orang asli sbb gi kerja tak pakai tudung kat sini.hurmm.

    ReplyDelete
  20. huh sabar jelah anon-anon nie..jeles arr tue dayu..biar jeeee....

    ReplyDelete
  21. OH..HOOI...
    dah lama aku tgk chat box tuh..sian ko eh dayu.. sabar jer la...mmg moron org cam tuh.. jeles x tentu pasal..huhuhu...

    ReplyDelete
  22. jahatnya orang tu
    tak check ip dia?

    ReplyDelete
  23. adu, napela ada gak org senggini..dah tau tak suke jgn baca..ni siap nak komen kat chat lak..sabar ye dayu...

    ReplyDelete
  24. Haah sakit hatinya baca...walaupun xkena kt diri sndiri... dia sakit hati tuh...

    ReplyDelete
  25. iskh..jahat nye la perkataan....kalau org ulu pn x leh jd engineer ke...uwek....nk muntah ngan perangai org2 yg busuk hati nie kn....

    ReplyDelete
  26. Biasalah Dayu. Banyak orang banyak ragam. Sehari 2 lagi lupa lah tu. Jangan amik port sgt dgn manusia2 cenggini, buat sakit ati kita ja nanti.

    ReplyDelete
  27. tapi siyes beb
    macam tak amik port sgt
    lantak kan lah. esok ke, malam kang aku lupa la

    kalau dilayan benda gini makin panas. buang masa je namanya

    ReplyDelete
  28. biarkan la dayu.
    biasa la tu.. org tkkan senang tgk org senang..

    ReplyDelete
  29. sabar jerlah beb...der jeles sebab der bukan engineer. Mungkin juga dia orang Ulu tapi malu nak ngaku..hehe

    ReplyDelete
  30. ya Allah...tibe aku cuak sbb ade org mcm tu..
    salahkah kite jd engineer? itu adalah rezeki yg Allah bg...

    Istigfar la wahai kamu,,,

    ReplyDelete
  31. geram mmg geram. tp jgn emosi sgt dayu. sabar ok. lantak la die nak ckp ape, rasenye mesti life die miserable. sbb tu dok kutuk org je. sabar ye dayu..

    ReplyDelete
  32. laa sape tu? asal aku lambat tau neh? patut ah kat group ang dok cakap orang ulu orang ulu aku ingat ang saje nak bergurau. ignore dia dayu. yang penting tuan tanah neh engineer.

    ekau ado? tado kan? kihkihkih

    ReplyDelete
  33. tak yah layan org camni...aku rasa dia jelrs kehidupan ko sbg engineer yg heppy!

    ReplyDelete
  34. kongajo je mulut..rasa nak cili je.. dia jeles la tu dayu..bak kata reen...dayu ado..ko ado tak...

    sabar ye dayu...

    ReplyDelete
  35. geramnye bc..ignore je org2 mcm tu..buang ms layan..byk bersabo k dayu..

    ReplyDelete
  36. jiha dah perasan semalam...nak bgtau tp nanti dikata mengadu domba pule.... tp org tu mang pendengki rasanye.....org camtu kurang kasih sayang...biar lah die k

    ReplyDelete
  37. remove je Dayu shoutbox tu. menganggu emosi je. Noe dulu pun pernah kena teruk. sampai libat2 family.

    ReplyDelete
  38. aku rase orang tuh pencacai je kot...tuh yg jeles tuh...klu org tuh educated mst leh terpikir xkan engineer cam kite nih nak dress-up cam mak datin plak...gilo ape...sah guest nie meroyan sangap muahaha....

    btw, aku suggest setiap entry ko pasni ko mention jek 'aku engineer'...bior dia pns punggung muahaha...

    *aku plak yg teremo lebey*

    ReplyDelete
  39. kat dunia ni mmg macam2 perangai ada..so bila org tegur camtu..anggap la itu cabaran dalam penulisan blog..



    p/s :jeles gak ngan dayu tak dpt jadi engineer tau..hihi

    ReplyDelete
  40. Manusia cenggini pun do...tak eh tengok org seng ikit...sabar eh dayu..

    ReplyDelete
  41. huhu camni la kan dayu, ad aje org tak puas hati ngan kita.. last week pun ada org komen kat shoutbox yg mengecikkan ati me..
    dulu bt tak tahu je tapi dah lama2 jadik amcam geram plak, kt tak akco org tapi org dok dengki huhu..
    tp jue dah dapt trace org tu dr mana huhu biarkan lah die..

    sabar k, byk pahal kita..

    ReplyDelete
  42. rase angin jugak aku baca tu dayu... persetan kan itu semua ye... janji ko happy!!!

    ReplyDelete