16 November 2010

Koleksi Peribadi

Dulu masa belum ada anak, bila perhatikan anak-anak sedara yang adakalanya mcm over bila mintak mak ayah belikan mainan. Aku ngan bangganya mengeluarkan statement 'nanti tak nak ajar anak-anak ngan toys, tak nak manjakan derang ngan mainan je' Sangat yakin memberi kenyataan. Sekarang, pasti aku akan digelakkan kalau orang tengok koleksi mainan Eisya di kala umur dia baru 6 bulan ni. Kalau dah 2,3 tahun.. Hmmm, asyik terpijak mainan dia saje lah kot..

Tu lah beb, selagi tak merasa sendiri.. jangan berani kata pape.. Nanti makan diri.

Aku memang akan sama naik bab beli mainan ngan baju untuk Eisya. Lagi-lagi kalau jumpa mainan yang kena dengan selera dia. Sekarang ni dia sangat teruja kalau dpt mainan yang bebrunyi-bunyi sgt kuat, berlampu-lampu, bergerak-gerak. Dia akan sangat teruja. Tapi tak lama, dia jenis cepat bosan. Habislah duit ibu ngan abah beli mainan baru je.

Tapi butterfly Lamaze tu all time favorite..asal bagi terus grab bawak masuk mulut.

'semua Cha yang punya, nak pinjam boleh, RM 3 sejam'
Eisya: ibu, kata nak belikan Cha toy yang bleh joget-joget tu. nak suruh Cha blaja dancing. mana? tak nampak pun lagi..

Okay..okay, actually ini adalah entry untuk contest 'Baby nd Toys' anjuran Dilaz Family yang telah ditag kepada saya oleh Faizah. Dengan penuh rasa tanggungjawab, saya tunaikan lah amanah yang telah diberikan.
Meh ramai-ramai memeriahkan acara yang dianjurkan oleh ibu Qistina ni. Oh ye, aku kena tang 2 orang bagi meramaikan penyertaan. Sape ye aku nak bagi tugasan, bagi kat korang lah:

1. Ibu Cyrus: Puan Miera
2. Mama Nia: Puan Jehan

Sertailah ye geng, mana tau rezeki anak masing-masing. Sekali Qistina cabut dapat kat korang. Dan ini adalah details peserta *harap-harap bertuah*

Nama: Eisya Elyssa Bt Mohd Ekwan
Umur: 6 bulan



6 comments:

  1. daddy kysha masa kecil2 dulu parents dia limpahkan dg toys aje.so daddy pun nak buat camtu kat kysha lak.siap lah...mommy yg pening kemas.

    mudah2an rezeki cha ye
    :)

    ReplyDelete
  2. sure eisha bleh menang punya la.toys joget2 tu yg ulat bulu gedik2 kah? kaler ijau?

    ReplyDelete
  3. toy joget2 tu adalah patung animal. monkey lah, penguin lah
    patung tu bleh gerak2
    goyang2 badan, tgn smua..siap ngan lagu
    ada lampu2..mmg seronok dia tgk aritu kat kdai
    tp akhirnya belikan dia keretapi

    ReplyDelete
  4. saya di tag?
    huhu baik. akan cuba dilaksanakan.
    thanks ibu cha

    ReplyDelete