11 May 2011

Eisya

*ini entry yang dah tersedia dalam list entry, tunggu masa je nak publish*

Kereta kami sekarang adalah penuh dengan segala macam barang. Barang aku, barang Ekwan dan yang paling banyak adalah barang Cha. Dari kasut, toys, baju, pampers.. semua ada. Tu adakalanya segan nak ajak orang naik kereta, bersepah. Tapi kebanyakannya barang budak kecik tu lah. Kasut je 2,3 pasang dalam kereta mengalahkan ibu dia.

Sekarang agak senang lah nak bagi dia tenang dalam kereta. Kalau dia tak mengantuk la, kalau dia dah mengantuk memang serba tak kena sebelum dia lena tu. Waktu-waktu biasa, bagi je dia buku-buku ni, ralit la dia membelek. Yang kelakarnya, kalau kita nak bacakan sambil selak kan buku tu dia macam marah. Dia nak buat sendiri.

Besar sangat lah tu ..

rajin anak ibu baca buku (:

*skrg aksesori dalam kereta akan bertambah. sepasang baju di kala emergency andai kata Eisya bagi hadiah kat ibu dia. tak lah aku ber'perfume kan muntah sepanjang hari macam semalam

8 comments:

  1. wah..kamu bg sy 1 idea yg baik la dayu...
    xpernah terpikir pon nk letak buku dlm kete ..
    btw, thanks=)

    psst:cha makin cute, mmg ada ala2 korean gurl=)

    ReplyDelete
  2. eh..knp cm klu cite je..cha muntah...mmg cmtu ek? ke cha x shat..

    behave la dia dok cnggitu kt belakang..

    *new design pyjamas
    *new entry Hero Idaman Malaya...Hero the legend...

    ReplyDelete
  3. masyaAllah tebalnye buku cha macam nak study jawab exam :D belajar elok2 ye sayang ^___^

    ReplyDelete
  4. Hehe kusyuk cha baca buku..
    jangan tiru ammar, minat baca & belek buku tapi bila boring main baling ceruk dinding je buku nasib la buku tebal hehe

    ReplyDelete
  5. sedey oh dani x minat dgn buku2 ni..pnat da ajar

    ReplyDelete
  6. diapers pun harus ada incase dia terover dose makan lalu yak yak juga overdose. dah terkena dah kita. haha

    ReplyDelete
  7. hehehe btol juga kan dayu hehe

    ReplyDelete
  8. Kalau ajak mak orang jugak naik keta takpe dia paham.

    Kalau ajak orang bujang, mesti dalam hati dia *kalau aku ada anak nanti taknak la keta sepah mcm ni*

    Bila dia dah ada anak kecil baru tau langit tinggi rendah hehe (saya la tu)

    ReplyDelete