28 May 2011

tetap bersama hingga akhirnya

Alhamdullilah

Petang semalam sebelum balik, akak PA bagi sekeping surat. Surat dari Kementerian. Selak belak surat dari JPA pun ada. Orang dah siap-siap nak balik, baca tajuk pun macam blur. Macam 'hah?? apa ni??' Rasa macam blur semacam je semalam. Siap tanya lagi kat akak tu 'kak, ni apa maksudnya ni?'

Mesti akak tu rasa nak je lepuk aku kan 'confirm dah la ayu weh, bleh kuar KWSP'

Penantian sudah berakhir. 2 tahun setengah baru disahkan dalam perkhidmatan. Takpe. Biar lambat tapi tetap diperakui kewujudan aku dalam perkhidmatan awam ni. Alhamdullilah. Memang dah ditakdirkan mungkin aku akan bekerja dalam perkhidmatan awam. Aku lagi sesuai di sini. Sesuai dengan status ibu yang aku pegang. Lebih fleksibel.

Kini hidup dan mati tetap bersama kerajaan Malaysia. Tetap bersama hingga akhirnya.

*terus amik kalkulator kira duit kwsp yang tak seberapa

12 comments:

  1. oowhh sblm ni gaji dpt ebrsih la xde epf??
    alhmdulillah rezeki dayu :)

    ReplyDelete
  2. tahniah anda telah sah dlm perjawatan...double thumb up 4 u!!

    tetap bahagia sehingga pencen ;p

    ReplyDelete
  3. wah, dayu kayo...best2...tahniah ye..

    ReplyDelete
  4. wahhh akhirnye ^_^
    kekdg teringin gak nak apply keje kerajaan nih tapi kang dia hantar gi jejauh pulak. haih

    ReplyDelete
  5. Eh boleh lah belanja Kakal & Ibu Kakal sekali..ehe

    ReplyDelete
  6. lama ye br nak confirm dayu? keja gomen mmg camtuh ek?

    ReplyDelete
  7. selalunya takde la lama mana
    tp entah la KKR ngan JKR ni
    mungkin masa intake dulu ramaikan, sekali masuk sampai 5-600 org
    tu yang lama menunggu tu

    iye.. ni pasti rezeki cha
    bahagian dia yang diberi melalui ibu dan abah dia
    alhamdullilah

    ReplyDelete
  8. tak seberapa la sangat.palin busuk pon belas2 ribu jugak kannnn

    ReplyDelete
  9. mana ada banyak sgt KWSP tu
    dulu masa kontrak takde kwsp, dpt gaji lump sum
    harap kan 2 tahun leps tetap ni la
    bape lah sgt.. tapi rm10k ada kot (:
    nak buat deposit beli rumah lah

    *mode google rumah pun bermula

    ReplyDelete